Monday, February 2, 2009

MB maklumkan tiga perkara kepada Sultan Perak

IPOH, 2 Feb: Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohd Nizar Jamaludin hanya bertemu dengan Baginda Sultan Perak selama 10 minit sahaja pagi tadi bagi memaklumkan situasi yang berlaku di Perak sekarang.

"MB mengadakan pertemuan itu untuk memaklumkan tiga perkara iaitu situasi politik semasa di Perak, surat perletaan jawatan dua Adun dan kemungkinan pilihan raya kecil di negeri ini.

"Apabila Tuanku melihat surat perletakan jawatan kedua-dua Adun itu, saya difahamkan Tuanku berkata, kalau macam ini kena ada pilihan rayalah," beritahu Misbahul Munir Masduki, Setiausaha Politik MB Perak kepada Siasah.

Misbah berkata demikian ketika ditanya apa yang diperkatakan antara MB Perak dengan Tuanku Sultan Perak dalam pertemuan mereka berdua pagi tadi.

Kata Misbah, MB Perak sudah beberapa hari memohon untuk menghadap Sultan dan diberitahu perkenan itu ketika MB sedang menyertai Syarahan Eksekutif yang diberikan oleh Datuk Dr Haron Din di Pejabat SUK Perak.

"Dia terus pergi ke istana dan keluar semula selepas 10 minit sahaja bertemu," kata Misbah.

Sebelum pertemuan itu, Tuanku Sultan bertemu dengan bekas MB Perak, Datuk Seri Tajol Rosli Ghazali.

Ketika ditanya, kenapa pertemuan itu ringkas sahaja, Misbah berkata "Tak tahulah tetapi biasanya pertemuan mingguan sebelum mesyuarat Exco kerajaan negeri yang panjang. Ini pertemuan untuk memaklumkan perkara tertentu sahaja."

Tengahari tadi pula, MB Perak makan tengahari dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di kediaman rasminya Residensi Menteri Besar Perak. Turut serta adalah Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din.

"Selepas makan itu, MB berbincang secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar lebih setengah jam," beritahu Misbah kepda Siasah.

28 comments:

anjar said...

rasanya jadi PRK ni, banyak lagila duit ameno bertabur, sikit sebanyak masuk gak kat poket aku, org nak bagi aku kebas je, undi? tengoklah... kalau tak de PAS aku pangkah PKR, takde PKR, DAP pun boleh. Ameno/bn jgn harap....

zali said...

aik...kat permatang pauh mengundi...kat kt mengundi...kat perak pun mengundi jugak...

pengundi antoo ke anjar nih?

anjar said...

memangpun, mana tau? ameno bagi aku duit suruh pangkah calon dia tapi tak pernahnya aku pangkah, padan muka ameno. duit aku kebas undi aku bagi kat PAS ngan PKR.

ORANG KG said...

salam,teman rasa memang patut pun di buat pilihan raya kecil, kalau orang PKr lompat Bn kata di beli,tapi bila UMNo lompat PKR kata demokrasi,cakap tak serupa bikin,la ne dema2 sibuk tutup taska kemas buat ape,menyusahkan budak2 jea ini bukan politik ne tempat untuk budak nak belajar untuk orang susah memang dasar orang PKR(parti kemusnahan rakyat)memang cam tu.Teman bukan orang politik tapi teman geram dengan dasar ketua mike tu,teman ne orang Perak amat bersyukur kalau kerajaan perak berubah pasal MB janggut kambing tu mudah dengar cakap cine.

Tuan rumah kalau nak publish-publish lea kalau tak nak pun tak pe.

time kasih

miekabo said...

zali said...
aik...kat permatang pauh mengundi...kat kt mengundi...kat perak pun mengundi jugak...

pengundi antoo ke anjar nih?

February 2, 2009 5:48 AM


ambik jangan tak ambik anjar....
duit tu pun bukan duit org lain, duit kita pembayar cukai....
kalu nak harap duit umno... fuh....
Bila masa plak umno byk duit... byk buat dosa ada la...

peluru sesat said...

hai nizar...buat pe sampai 'lebih setengah jam' dengan nuar tu...

hati2 sikit nizar...

zali said...

ayy apasal tak ajak...

nak juga la jadi pengundi antoo...

duit dapat,kain pelikat dapat,payung dapat...makan free...

bestnya...

anjar said...

miekabo...

kalau kau nak jadi pengundi antu pun boleh, aku boleh kenalkan, tapi ngan syarat duit ameno bagi boleh ambik sebab duit kita, tapi masa undi mesti pangkah PAS atau PKR.

miekabo said...

ORANG KG,

kau ni memang betul2 orang kampung yang tak tahu perkembangan...
masih cam katak duk bwk globe kace...
nampak kebenaran tapi nafikan....
tadika kemas bawah jabatan mane???
jabatan tu bwh kementerian mane???
bila kementerian mesti kerajaan pusat....
abis sape yang bagi arahan tutup???
Kerajaan negeri or kerajaan pusat???

hoi ORANG KG,
sador la diri skit....

ni satu lagi bengap....

satu malaya dah tahu fe'el umno....
parti yang sangat terdesak...
suka buat 'magic' yang orang dah tahu...

zali said...

peluru sesat...

dulu kalau meeting paling tidak pun 2 jam...

tapi sekarang setengah jam lebih je...

buah catur nuar lepas kena arsenik dalam jail dulu...tak berapa nak mendongak katanya...

kena tanya nizar gebu nih...

unanjaga said...

Sebagai MB perak itulah yang selayak nya dilakukan,memberitahu sendiri hal yang terjadi dalam kerajaan negeri,dan sebagai Raja Negeri(yang tak tertakluk pada kehendak politik) sudah semestinya setiap kedatangan rakyat tertentu akan diperkenankan.

peluru sesat said...

petikan posting..

"Selepas makan itu, MB berbincang secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar lebih setengah jam," beritahu Misbah kepada Siasah.
Menurut Misbah lagi, MB dilihat keluar dari bilik dan berjalan dalam keadaan mengangkang. Sejurus kemudian, Datuk Seri Anwar keluar dengan wajah ceria sambil mengusap-usap misainya.

Ini berita penuh yang siasah tak siarkan......

anjar said...

maaf bebanyakla zali..

tak kelapak aku nak ajak kau zali oiii!!!!

takkan tak cukup lagi dpt duit jadi pecacai ameno bagi la org lain lak rasa, lagipun tentu - tentu kau pangkah puak ameno nak karam tu, buang karan......

miekabo said...

anjar,
kita org pun dah buat kat sini...
kih... kih... kih...
kat pahang...
semua pakat undi PAS...
duit yang kita org dapat tu, kita org kumpul balik beli hamper byk2 bagi keluarga susah....
bagi pun lepas pilihanraya....
wakakaka.....

zali said...

miekabo

ni bukan kes tutup tadika kemas tapi premis yang di kunci oleh jkkkkkkk yang di lantik oleh pr.

budak nak sekolah pun di ganggu...

memang kejam betul...kalau tak nak pandang pada umno pun tak apa tapi pandang la pada budak islam yang mak ayahnya bukan dari golongan orang senang...

politik sempit la pr...loser!

ORANG KG said...

salam...ha...ha aku bukan orang politik dan bukan ahli mana-mana parti politik tapi aku suka tengok gelagat orang extrem Parti alternatif...sebab tu aku buat komen kat cini dan aku bukan keja gan kerajaan dan makan gaji gan kerajaan aku jual ikan jeaa dan teman for your info baca sebulan 30 buku all over the world so pls think outside the box(bawah tempurung tak main lea buat bakar kuih bolehlah)salammm...malas nak masuk dah blog nee..lantak mike lea

miekabo said...

peluru sesat said...
petikan posting..

"Selepas makan itu, MB berbincang secara empat mata dengan Datuk Seri Anwar lebih setengah jam," beritahu Misbah kepada Siasah.
Menurut Misbah lagi, MB dilihat keluar dari bilik dan berjalan dalam keadaan mengangkang. Sejurus kemudian, Datuk Seri Anwar keluar dengan wajah ceria sambil mengusap-usap misainya.

Ini berita penuh yang siasah tak siarkan......

February 2, 2009 6:25 AM


wakaka....
memang dasar peluru sesat.... lagi menyesatkan...
spesis ko ni memang layak kena sebat.....

zali said...

MB dilihat keluar dari bilik dan berjalan dalam keadaan mengangkang.


ada najis melekat di seluar tak?
ke keluar darah...

peluru sesat said...

ko biar betul zali..

ari tu si saiful kata keras macam batang paip..

tiga hari budak tu demam..

miekabo said...

zali,

apa pun korang n umno buat semua dah tahu tembelang sape....
putar belit dalam tv n paper memang tak leh nak nafi lagi...
yang lepas2 dulu pun kita org tak lupa laa....
semua maklumat yang kita org tahu dari tv or paper korang, kita buat perbandingan....
bandingkan dengan berita alternatif lain....
kita org pun bukannya amik bulat2 betul semua berita alternatif, tapi masalahnya byk yang betul dalam berita 'milik' umno ni...

miekabo said...

RALAT

kita org pun bukannya amik bulat2 betul semua berita alternatif, tapi masalahnya byk yang tak betul dalam berita 'milik' umno ni...

Cekedis said...

anjar, miekabo...

aku boleh tak jadi pengundi antu...
masalahnye mase PRU dulu aku pernah nak apply nak jadi pengundi antu utk Pakatan Rakyat. masalahnye aku balik yg kene marah sebab diorang kate PR mengamalkan politik bersih.

Tu yg aku respect kat PR tu. Oleh kerana tengah kegawatan ekonomi ni kan, aku ingat nak jadik pengundi hantu utk BN pulak lah.

Tapi jgn risau, duit aku ambik tapi pangkah tetap utk PR


hehehe

dianawijdan said...

ORANG KG said

salam...ha...ha aku bukan orang politik dan bukan ahli mana-mana parti politik tapi aku suka tengok gelagat orang extrem Parti alternatif...sebab tu aku buat komen kat cini dan aku bukan keja gan kerajaan dan makan gaji gan kerajaan aku jual ikan jeaa dan teman for your info baca sebulan 30 buku all over the world so pls think outside the box(bawah tempurung tak main lea buat bakar kuih bolehlah)salammm...malas nak masuk dah blog nee..lantak mike lea

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Sempat lagi orang kg ni masok bakol angkat sendiri. buku apa 30 buah yg dibaca tu? banyaknya bukan main. all over the world pulak tu...tapi tak jugak cerdik kepala otak tu. agaknya buku2 lucah, buku panduan telefon dan buku yellow pages kot...

ada baiknya hang baca satu kitab ni yang pasti tidak menyesatkan iaitulah al-quran. jangan baca saja ye orang kg. kaji dan fahami maksud dan makna ayat2 dalam kitab tu. lepas kaji dan fahami, amalkanlah ia.....

anakkancil said...

ORANG KG said...
salam...ha...ha aku bukan orang politik dan bukan ahli mana-mana parti politik tapi aku suka tengok gelagat orang extrem Parti alternatif...sebab tu aku buat komen kat cini dan aku bukan keja gan kerajaan dan makan gaji gan kerajaan aku jual ikan jeaa dan teman for your info baca sebulan 30 buku all over the world so pls think outside the box(bawah tempurung tak main lea buat bakar kuih bolehlah)salammm...malas nak masuk dah blog nee..lantak mike lea

February 2, 2009 6:28 AM

Nie sift-sifat mazmumah...

pokcu said...

keluar pkr ke tak dua org tu, penim, betul

kamal farhan said...

pasal tadika tue dah tau sgt keja sapa..xkan lah org2 pkr nak buat...xdak otak ker??? adoi..mcm dah xdak tektik lain umno nie..bkn baru skali jd..

anakkancil said...

Lain kali jgn rantai....korek dan ubah ketapak persendirian...tabiat bn lempar batu sembunyi tangan...tau dah....

p0kKo said...

premis jkkk?
tadika?
buat tadika kat premis jkkk?
apa cita ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...