Saturday, January 10, 2009

Calon PAS dapat 58% sokongan kata poll Yahoo

KUALA LUMPUR, 10 Jan: Poll yang dibuat oleh laman web terkenal Yahoo.com.my mendapati 58% dari pengundi mereka memilih calon PAS, Mohd Abdul Wahid Endut sebagai pilihan mereka manakala calon BN, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh hanya mendapat 22% undi.

Poll yang sehingga berita ini ditulis telah disertai oleh 1521 peserta itu memberikan undi sebanyak 2% kepada calon bebas Azharudin Mamat @ Adam manakala 19% dari pesertanya tidak tahu atau tidak kesah dengan pilihan raya ini.

Berikut adalah keputusan penuh poll itu.

Who do you think will win the Kuala Terengganu parlimentary seat in next Saturday's by-election?
Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh (BN) 331 votes 22%
Mohd Abdul Wahid Endut (PAS) 879 votes 58%
Azharudin Mamat @Adam (Independent) 27 votes 2%
Don't know, don't care. 284 votes 19%
(1521 people voted in this poll)

11 comments:

perunding said...

sila ke blog saya utk detail analisa saya.

maaf siasah kempen peribadi tetapi relevan.

minta siasah terus aktif begini sepanjang minggu kempen.
salam

mat_terab said...

nampaknya Pas semakin berada dalam keadaan selesa berbanding UMNO

peluru sesat said...

Mengarut semua tu...

bn@umno said...

poll yg macam ni bukannya boleh dipercayai sangat.lagipun ia bukannya kayu pengukur kekuatan Pas.menurut sumber bancian yg dipercayai, calon BN dijangka menang dgn majoriti yg agak sederhana.ia mungkin disebabkan cara pemimpin PR menggunakan tektik kotor berkempen utk menarik pengundi di KT.diharap pengundi di KT sedar yg dorang telah diperbodohkan oleh PR.

abe MIE 'TERJAH' said...

http://pkrpasdap.blogspot.com

PAS menang..cayalah..lepas nie kandang babi tercomel dan terhemsen di didirikan di KT lak...

TAHNIAH...

aisal said...

depa tu yg lgi x boleh dipercayai..!!!

tekong darat said...

mangkuk ayun...
diperbodohkan PR?...ngko ni bodoh ker dungu?...yang perintah sekarang ni BN ker PR?...
parlimen sebelum ni sapa pegang?...
saper sebenarnya memperbodohkan?...
ah, malas citer...bukan paham

tekong darat said...

lebih mengarut lagi kata2 najib yg kata projek dan duit ditabur bukan kerana pilihanraya...
KALAU DAH GI JAMBAN, JAWAPAN DIA ADA 2 JER...KENCING ATAU BERAK...
KALAU KATA GI MAKAN NASIK, ORANG KATA GILER!!!...sesat!!!

tekong darat said...

mie otak udang ni peminat babi ker?...takde isu?...wei sial, kalau setakat kaki fitnah tu blah laa...kempen kat blog sesat ngko tak jalan ker?

perunding said...

tekong itu je yang dia pandai.

aisal said...

aku cukup respect ng komen peluru sesat & BN@UMNO. teruskn sahabat....cuma syg P.Ramlee dh pergi.klau ada nk bawa usul pd Tan sri agar dimasukan 2 sahabat hamba ni ke sekolah org tua mcm dlm bujang lapok tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...