Saturday, August 16, 2008

Sekali lagi Abdul Hadi tegaskan PAS tidak akan bersama BN

IPOH, 16 Ogos: Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sekali lagi menegaskan bahawa parti itu tidak akan bersama-sama dengan Barisan Nasional (BN).

Beliau menyifatkan Umno dan Barisan Nasional (BN) adalah umpama orang lemas sekarang dan beriya-iya mahukan pertolongan PAS.

"Saya seorang nelayan, saya tahu cara hendak tolong orang lemas. Kalau kita pakai pendekatan I Love You, dengan kita sekali akan lemas," kata Abdul Hadi diikuti gelak ketawa para perwakilan PAS.

Abdul Hadi membuat ucapan penggulungan perbahasan Uacapan Dasar beliau yang dibahas sehari suntuk oleh para perwakilan.

Sebelum beliau, Timbalan Mursyidul Am, Datuk Dr Haron Din memberikan penjelasan bagi pihak Majlis Syura.

Esok muktamar PAS akan bersambung sehari lagi.

9 comments:

putra revolusi said...

Masa saya kecil-kecil dahulu, saya yang disegani sebagai seorang perenang yang hebat hampir-hampir lemas ketika cuba menyelamtkan seorang rakan yang hampir kelemasan. Orang yang hampir lemas akan menggunakan apa sahaja cara untuk menyelamatkan dirinya termasuk berpaut sekuat hati di badan pihak yang cuba menyelamatkannya. Pautannya yang sangat kuat itulah yang hampir menyebabkan saya mengucapkan bye-bye kepada dunia ini.

Peristiwa di zaman kanak-kanak tersebut selalu berada dalam ingatan apabila terkenangkan UMNO yang yang sedang kelemasan kini. UMNO yang kelemasan akan berpaut kepada sesiapa saja, tidak kira ia PAS atau parti-parti lain, malah sekarang sedang berpaut kepada isu UiTM dan Say Fool yang sangat kelakar itu.

Kepada PAS, tolong orang yang kelemasan adalah satu pahala. Tapi menolong iblis yang kelemasan hanya akan menghidupkan kembali perosak ummah.

Ihya said...

salam..saya setuju..

fadlah said...

yer sy pun setuju,wat ape nak tolong setan2,tak de gunanyer.

miekabo said...

salam....

hambe pun setuju...
mane plak abg_mie(kaki sontot) nih...
rindu pulak nak dengar idea bangang dia....

peon pencen said...

UMNO dah nak mati mcm kerbau lepas kena sembeleh.

tinggal menunggu hembusan nafas yg terakhir.

roh_insan said...

Elok sgt lah kenyatan yg dikeluarkn Tn Guru Hadi ni,mmg tak ade faedah nye langsung gabungan pati ini di ujudkn,tak lebih dr menyusahkn je.

Wlu pun Dap tu bkn islam tp tak mungkin di bolih ubah ugame Rasmi di M'sia ni kpd agame lain.

Berbanding umno yg KONUN nye membele islam tu tengok lah ape yg berlaku.jgn sentuh bab halal haram atau bab salah gune kuase,Aib org yg terang2 islam larang pun die berani bukak.

Mcm mane umno bolih ngaku die pejuangkn ISLAM N SYIAR yg nabi bwk sdg kn say fool tu tak ade 4org saksi pun die bolih kate btl n dihebohkn satu dunie,ini islam ke,ini ke yg nabi suruh,tak tau la pulak klu islam HADDARI kate bolih.

abe mie kari n bnumno tak payah lah dok kata org Pas n Pkr tak tau Islam,dr sudut kate2 kamu pun dah jelas yg islam kamu pun tak sempurne,bkn nak perendahkn kamu,tp bile kamu percaye je yg say fool tu btl2 kene gasak jubur die TAMPE MEMBAWE 4org SAKSI terang2 kamu udah melanggar HUKUM yg nabi bawe.

Tetapi orn2 umno WAJIB PERCAYEKN SAY FOOL wlu pun takdak 4org saksi ANDAI mereke ade NABI LAIN selain MUHAMMAD Saw.

bn@umno said...

nampaknya penyokong PR ni mmg tidak mengenang budi dan merupakan pengkhianat negara.Usaha kerajaan BN yg bersusah-payah dr dulu sehinggalah skg untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yg maju tidak dihargai langsung malah dikutuk dan dicaci dgn kata-kata yg kesat.maka tidak salahlah kalau pepatah mengatakan melayu mudah lupa diri mmg ada kebenarannya. lupakah kita:-
a. Siapakah yg membina sekolah dan universiti yg membolehkan kita belajar dgn baik dan selesa?
Jawapannya : Kerajaan BN

b. Siapakah yg membina hospital(kerajaan) supaya pesakit dapat menerima rawatan dgn sempurna?
Jawapannya : Kerajaan BN

c. Siapakah yg memberi pinjaman dan biasiswa utk pendidikan?
Jawapannya : Kerajaan BN

d. Siapakah yg memberikan pinjaman buku teks di sekolah tanpa membebankan ibu bapa?
Jawapannya : Kerajaan BN

e. Pemimpin dr parti manakah yg memerdekakan Malaysia?
Jawapannya : Kerajaan BN

f. Siapakah yg telah bersusah-payah merancang sistem pengangkutan yg agak canggih yg membolehkan kita senang bergerak dr satu tempat ke tempat yg lain?
Jawapannya : Kerajaan BN

g. Dgn usaha siapakah membolehkan Malaysia telah berjaya menghasilkan kereta buatan sendiri yg pertama di rantau asia tenggara?
Jawapannya : Kerajaan BN

h. Dgn usaha siapakah membolehkan Malaysia berjaya menghantar Angkasawan pertama ke angkasa lepas di rantau asia?
Jawapannya : Kerajaan BN

i. Siapakah yg telah bersusah-payah menyediakan sistem pendidikan yg baik kepada kita semua?
Jawapannya : Kerajaan BN

j. Siapakah yg membina Twin Tower sehingga Malaysia terkenal di seluruh dunia?
Jawapannya : Kerajaan BN

k. Siapakah yg menubuhkan PPRT bg membela nasib orang miskin supaya mendapat bantuan rumah?
Jawapannya : Kerajaan BN

l. Siapakah yg membina rumah-rumah anak yatim dan orang tua bagi membela nasib-nasib dorang?
Jawapannya : Kerajaan BN

m. siapakah yg membina masjid-masjid bagi memudahkan orang islam beribadat?
Jawapannya : Kerajaan BN

n. Siapakah yg berjaya menganjurkan sukan komanwel pada 1998?
Jawapannya : Kerajaan BN

o. Siapakah yg telah memajukan Malaysia sehingga dikenali di pelusok dunia?
Jawapannya : Kerajaan BN

kalau nak sebut mmg banyak lagi jasa kerajaan BN kepada negara.malah kalau diikutkan pengorbanan kerajaan BN ni, sehingga z pun takkan cukup.renung-renungkanlah supaya kita tidak mudah lupa diri.

miekabo said...

yah...yah....
ini dia satu lagi spesis cam abg mie(kaki sontot)...
"bernas" sungguh hujah ko kali nih...
bangang cam abg mie(kaki sontot) gak...

cinabute said...

Nampak sangat 'bn@umno' sangat bodoh mcm BABI. Dia soal, dia jawab. Bodoh mcm BABI.

Saya rasa babi pun tidak bodoh mcm 'bn@umno'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...