Wednesday, July 9, 2008

"Saya minta maaf"

'Sorry seems to be the hardest word' atau maaf adalah perkataan yang paling sukar diucap, kata penyanyi Elton John tetapi Penyelaras Protes yang juga Bendahari PAS Pusat, Dr Hatta Ramli berkata, "Saya minta maaf" sebagaimana yang dinyanyikan oleh penyanyi Bryan Adams, 'Please forgive me' dan P Ramlee serta rakan-rakannya 'Maafkan kami'

Ikuti laporan penuh kami dalam Siasah Jumaat ini.

23 comments:

abe MIE said...

salam...

letak jawatan aje... tak layak jadi YB..kecuali Yang Bersorak boleh lah...

jadi YB kat Kelantan, Tanah Merah tapi bukan orang kelantan. kenapa perjuangan di KL? tak tahu ke yang Tanah Merah orang miskin nak bantuan? Takkan nak jumpa Sazmi Miah (BN) yang kalah ?

Dok diam-diamlah jadi YB. Bantu orang menegakkan Islam melalui dakwah bukannya melalui TUNGGENG BUNTUT...

Anwar sukalah konsep begitu. Tengok buntut..

pkrpasdap.blogspot.com

suhaimi said...

salam
abe mie al-jubury bangang.dia dah mula nk mainkan gendangnya....

utohkacil said...

Jangan di layan
si gila babi 'abe mie'

esohor said...

abe mie

nak betulkan sikit komen tu.... dr hatta bukan YB tanah merah - dr hatta kat YB kuala krai...

+++++++++++

pesan kat abg mie :)

orang2 tua pernah pesan - kalau tak tau, baik duduk diam2.....sebab kalau duduk diam2, org tak tau yang kita ni tak tau dan kita pun tak nampak BODOH......

tapi ni tak tau - tapi nak bercakap juga. orang ingatkan kita cerdik bila bercakap - tapi lepas bercakap nampak makin bertambah BODOH nya

heheheh

++++++++++++++++++

pesan kat abg mie lagi...

kalau nak jadi pengulas / pengomel politik - bykkan membaca.......kalau malas sgt membaca - byk tgk buletin utama tv3.

kesian - parlimen dr hatta pun boleh tersilap hehehe

salam

ilham_sufi said...

to abg mie,

at least dia dh mnta maaf.aku sec peribadi x stuju tdkn pnyanyi tuh.

naper abg mie xkomen pnyanyi wanita yg ska bka2 tuh?ke abg mie ska?

abg mie,x baik fitnah anwar mcm tuh...tuan guru pn x pcaya tduhan tuh,syeikh tantawi n yusuf al-qardawi pn x pcaya....takkan abg mie yg jahil nih pcaya.

tp dr gya abg mie bsandar dkreta tuh cam abg nie jnis yg ska gsel2...hrp2 xlakan.

pbetulan,dr hatta yb kuala krai

kamal farhan said...

abg mie..

sbelum kita nak kata kat orang..kita cermin diri kita dulu..
kita cermin pemimpin kita dulu..lepas tue buat perbandingan..


contoh yg lepas..kes faizal tahir bukak baju masa buat konsert..heboh satu malaya..sampai kene boikot..padahal yg artis wanita yg beragama islam hadhari dok dedah aurat,pakai ketat2 tue dia xmau bising..xmau boikot..


padahal yg buat kes band tue,xder kene mngena pun dgn dr hatta..apesal dye nak kene letak jawatan plak?xke bangang n xmasuk akal..


aku rasa,kes nie harus disiasat sebab mgkin ada unsur sabotaj..

suhaimi said...

salam...

dia memang tak tahu apa2, main hentam je.dia ingat dia pandai.tanah merah dgn kuala kerai pun dia tak tahu kalau pasal umno,maki kat pas kutuk kat DSAI dia memang pacacai no 1...

suhaimi said...

salam...

tgk cermin kat keretalah......

miekabo said...

Salam....
beliau minta maaf lebih gentlemen dari sesetengah orang...
ada sesetengah tu... dah terang-terang salah... boleh tunjuk lagi orang lain jadi punca....
lebih kepada dolak-dalih... salahkan orang itu, orang ni...
Cuma.... mana-mana penganjur... lepas nih nak buat apa-apa perhimpunan... jangan libatkan konsert... menyusahkan...

TokBatin said...

Tok Batin: ‘ Ya Tuhan ngape ye, die orang ni ada penyakit ke?’

Tuhan: ‘ Ish kamu ni! Kalau ta’ sakit , tak le deme meghapu bukan2. Kamu tak tengok ke e-mail kamu penuh dengan komen2 tentang Alantuya?

Tok Batin: ‘ Kalau begitu deme kene cari bomoh ke, doctor ke, atau ape mende nye?’

Tuhan: ‘ Jangan le kamu pulak meghapu2, Senang je ubatnye! suruh die orang balik kepada rukun iman yang keenam. Dan jangan pule lupe kamu pun kene sekali ye!

Tok Batin: ‘ Mane le seme tau. Seme ni hanye tau menyumpit jer’

Tuhan:’ Rukun iman yang keenam tu ‘ buruk dan baik dari Aku ,ALLAH.

Tok Batin: ‘ Deme tu belajor tinggi2 . Tak kan le deme ta’ tahu?’

Tuhan: ‘ Pasai deme ta’ tahu le sebab deme meroghoyan, meghacau, menyumpit’

TokBatin said...

Tok Batin: ‘Ape le mende yang Mike cerite ni? Ta’ faham seme, sebab seme ni bute huruf’.

Tuhan: ‘Elok pun kamu bute huruf, kalau tak dunie Aku ni kamu lelong’

saya said...

xsangke org pas/pkr nih lg extreme time bekonsert..
kalo dlu faizal tahir tunjuk badan bkn men lg..
nih amek kne batang hidung sndri..
yg pki lebai ke pki tdng labuh ke sume dpt tgk "free show'
konon nak bantah nek harge myk tapi ape yg trn hanyelah suar penyanyi tuu.
plan bgs kan dari pemimpin pbngkang..
stkt mntk maaf xyhla YH oi.. dlu bkn men kutuk time faizal tahir tuu.
padan muke n tahniah kpd PAS/PKR krn bukak aib sendri.. hahahahaha

utohkacil said...

PERINGATAN KEPADA AHLI2 PAS
***************************

Insident yg memalukan ini, walau berapa ribu kali minta maaf pun tiada guna nye.

Imagi PAS telah tercemar!

PAS bukan tidak tahu bahawa Keadilan itu berasal dari keturunan darah daging UMNO!

Segala kebusukan UMNO itu berada dlm Keadilan!

PAS cari MAUT kerana bersekongkol dgn Keadilan dan DAP!

bn@umno said...

Utohkacil,

Baguslah, Ko skg dah sedar PAS mmg Parti yg tidak boleh diharap.akukan dah cakap PR skg mmg dah TEBUKTI tak stabil lagi dan sedang tunggu masa untuk disemadikan.kalau PAS keluar dr PR pun tunggu maut jg.Kerana PAS takkan berjaya berjuangan keseorgan tanpa bantuan Keadilan dan DAP.Malah Umno sendiri pun tak akan berjaya jika tanpa bantuan drpd MIC, MCA, Gerakan dan lain-lain lagi.walau bagaimanapun BN tetap the best, kerana semua keputusan yg dibuat mmg ada kesepakatan di dalam parti komponen.

utohkacil said...

sdr bn@umno,

Hamba bukan penyokong PAS,PKR atau DAP! Jauh sekali UMNO!

Tetapi hamba anti dan sangat membenci manusia seperti anda!

PECACAI UMNO!

umisa said...

Salam
beliau minta maaf lebih gentlemen dari sesetengah puak BN@umno,teruskan perjuangan untuk menegak keadilan, saya sokong dr hatta itulah pejuang yg patut kita sanjungi, bukan seperti barua BN yg tahu hisap darah rakyat, buat abe mie jgn jadi bodoh, gunakan akal untuk menuduh perjuang islam,
berfikirlah wahai BN@umno, jgn pandai menyalak sebagai anjing Bn

saya said...

ala kalo dah wat slh mmgla akn mntk maaf.. lumrah la tuu..
yg pentingnya jgnla dok slhkan org len.. kan dah kene btg hidung sndri, baru padan muke..

OfficeBoyTingkat4 said...

ketahuilah penyokong hardcore PAS bukan hanya dtg dari golongan berserban, alhafiz,kumpulan nasyid sahaja.

http://tingkat4.blogspot.com/

baca posting saya berkenaan Carburator Dung

Abu Husna said...

dr hatta minta maaf bukan sebab dia yg salah tapi wakilkan untuk yg bersalah. hang semua dah tengok ker bontot kat konsert tu???
ada nampak ke..jgn cakap membabi buta..tengok pun tak..

negarakini.blogspot.com

fadlah said...

abe mie...
mu ni mmg la xtau lain kali banykkn membace la,kala nak hentam org tu pkr2 lar,hahahaha da malu,mintak map la wei...banykkn membace yye abe mie...hahahaha

fadlah said...

hahaha abe nie..mu g mintok maap blik la,bnyokkan membace yerk...

atzmand said...

officeboytingkat4:
sgt setuju dgn statement ringkas sdra. mengambil contoh pengalaman saya sendiri yg lahir dan membesar dalam zaman uriah heep, led zeppelin, moody blues, kansas, chicago, eagles. remaja dalam zaman bob marley, breakdance, scorpions, irama 60an, punk. dewasa dalam zaman dangdut, search, battle of the bands, kiss, twisted sister, iron maiden, metallica, slayer, megadeth (sekadar menamakan beberapa).
meminati/ambil tahu ttg arus muzik begini tak bermakna bersekongkol dalam memesongkan akidah anak2 muda. juga tidak bermaksud menghalalkan cara, tapi ruang juga harus diberi kpd golongan karyawan/pemuzik tak kira apa genre sekalipun dalam meluahkan isi hati, bantahan, protes kpd penguasa yg menindas dgn cara dan konsep grup masing2. mesej dari karya mereka juga perlu dilihat dari skop yg lebih makro, bukannya hanya dari bawah tempurung hingga kita hanya tau menghentam sebelum tahu biji butir. itulah seni, sesuatu yg halus. dlm isu Carburator Dung, saya setuju dgn Dato Husam Musa. hardcore dalam pas juga ramai dari golongan ini (termasuk saya)kerana pas untuk semua!

mH.

Music,art,electric said...

perlukah orang mcm ini dlm tempat kita??

"salam...

letak jawatan aje... tak layak jadi YB..kecuali Yang Bersorak boleh lah...

jadi YB kat Kelantan, Tanah Merah tapi bukan orang kelantan. kenapa perjuangan di KL? tak tahu ke yang Tanah Merah orang miskin nak bantuan? Takkan nak jumpa Sazmi Miah (BN) yang kalah ?

Dok diam-diamlah jadi YB. Bantu orang menegakkan Islam melalui dakwah bukannya melalui TUNGGENG BUNTUT...

Anwar sukalah konsep begitu. Tengok buntut.."

barangkali dier ini kurang peka atau bodoh sbb dgr dr sebelah pihak
sahaja (may be dari you know who..)
atau pun dier ni cam sepul bahri lembik tu.
byk2 lah beristifar ya abe mie..
kalau x nk kene balasan ALLAh s.w.t didunia dan akhirat kelak
subahanallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...