Friday, April 3, 2009

TV3 dan Utusan putar belit laporan kes Nizar di Perak

Oleh : MOHAMED HANIPA BIN MAIDIN

Laporan Buletin Utama TV3 semalam ( 1/4/2009 ) dan laporan akhbar Utusan Malaysia hari ini ( 2/4/2009 ) mengenai keputusan Mahkamah Tinggi Ipoh menolak permohonan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V. Sivakumar untuk membatalkan saman terhadapnya oleh tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bebas tidak menggambarkan keputusan sebenar Mahkamah Tinggi tersebut.

Utusan melaporkan hari ini ( 2/4/2009 ) seperti berikut:-

IPOH 1 April - Mahkamah Tinggi di sini hari ini menolak permohonan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V. Sivakumar untuk membatalkan saman terhadapnya oleh tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bebas.Keputusan ini secara tidak langsung membolehkan ketiga-tiga ADUN Bebas iaitu Jamaluddin Mohd. Radzi (Behrang), Kapt. (B) Mohd. Osman Jailu (Changkat Jering) dan Hee Yit Foong (Jelapang) kekal sebagai wakil rakyat dan kerusi bagi DUN berkenaan tidak kosong.”

Laporan utusan di atas khususnya perenggan yang menyatakan “ keputusan ini secara tidak langsung membolehkan ketiga-tiga ADUN Bebas iaitu Jamaluddin Mohd. Radzi (Behrang), Kapt. (B) Mohd. Osman Jailu (Changkat Jering) dan Hee Yit Foong (Jelapang) kekal sebagai wakil rakyat dan kerusi bagi DUN berkenaan tidak kosong” adalah satu laporan yang amat mengelirukan dan boleh dibaca sebagai laporan yang mala fide ( berniat jahat ) di atas alasan –alasan berikut :-

1. Mahkamah Tinggi Ipoh HANYA menolak permohonan Sivakumar bagi membatalkan saman pemula yang difailkan oleh ketiga-tiga “ADUN” tersebut ke atas beliau.

2. Keputusan Mahkamah Tinggi menolak permohonan Sivakumar tidak bermakna Mahkamah mengisytiharkan ketiga-tiga “ADUN” Bebas iaitu Jamaluddin Mohd. Radzi (Behrang), Kapt. (B) Mohd. Osman Jailu (Changkat Jering) dan Hee Yit Foong (Jelapang) kekal sebagai wakil rakyat dan kerusi bagi DUN berkenaan tidak kosong kerana isu tersebut belum didengar dan diputuskan oleh Mahkamah.

3. Apabila Hakim mendengar mana-mana permohonan untuk membatalkan Saman ( sama ada Writ Saman atau Saman Pemula - dalam kes ini ianya adalah Saman Pemula ) yang mana permohonan tersebut dibuat di bawah Aturan 18 Kaedah 19 Kaedah-Kaedah Mahkamah Tinggi 1980 ( juga dikenali sebagai permohonan “to strike out pleading” ) , Hakim hanya memutuskan permohonan tersebut sahaja . Ini bermakna di dalam kes di Ipoh tersebut hakim hanya memutuskan sama ada membenarkan permohonan Sivakumar atau menolak permohonan Sivakumar bagi membatalkan Saman Pemula ketiga-tiga “Adun tersebut”.

4. Di dalam kes ini Mahkamah memerintahkan permohonan Sivakumar bagi membatalkan Saman Pemula ketiga-tiga “Adun tersebut” ditolak. Itu sahaja perintah yang Mahkamah berikan. Tiada perintah lain diberikan oleh Mahkamah Tinggi Ipoh.

5. Selepas Mahkamah memerintahkan permohonan Sivakumar bagi membatalkan Saman Pemula ketiga-tiga “Adun tersebut” ditolak , Mahkamah yang sama telah menetapkan untuk meneruskan pendengaran Saman Pemula yang difailkan oleh ketiga-tiga “ ADUN” bebas tersebut dan tarikh pendengaran Saman Pemula telah ditetapkan pada 8 hb April 2009 ini.

6. Selagi Mahkamah belum mendengar dan memutuskan isu yang dibangkitkan di Saman Pemula yang difailkan oleh ketiga-tiga “ADUN” tersebut , ketiga-tiga mereka belum boleh dikatakan sebagai wakil rakyat yang sah dan kerusi mereka juga tidak boleh dikatakan tidak kosong sepertimana yang dilaporkan oleh TV3 dan Utusan Malaysia.

7. Pasukan Peguam Sivakumar telah memutuskan untuk memfailkan rayuan ke atas keputusan Mahkamah Tinggi Ipoh tersebut dan terdapat kemungkinan besar keputusan Mahkamah Tinggi Ipoh tersebut akan diketepikan oleh Mahkamah Rayuan kelak sepertimana Mahkamah Rayuan mengenepikan keputusan Hakim Mahkamah Tinggi Ipoh Dato’ Ridzuan yang melarang Sivakumar diwakili oleh peguam.

Saya harap penjelasan di atas dapat sedikit sebanyak membetulkan salah faham para pembaca di atas laporan putar belit TV3 dan Utusan Malaysia di atas.

...Penulis adalah peguam untuk Datuk Seri Nizar untuk kesnya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

134 comments:

dewatawanberapi said...

kata tak tengok tv3...tak baca utusan...

tengok jugak...

PAPA GOMO said...

EMMM APA YANG MEREPEK NI???
HE HE HE YANG HARAKAH DAN AKHBAR PAKATAN PEMBANGKANG DOK TABUR FITNAH TAK SEDAR KA???

NI KISAH BENAR...MAI BACA..

YAHUDI SALURKAN DANA BUAT PAKATAN PEMBANGKANG http://gomo-no1.blogspot.com/2009/04/dana-yahudi-kepada-pkr-malaysiakini.html

KEMBARA said...

em..sumer org tau tu mmg keje TV3,Utusan dan media pengampu umno yg lain..

igt rakyat bodoh sgt ke..guna cara sama je nk tipu rakyat..xabis2 dgn putar belit..cara ni la antara faktor BN kalah teruk PRU lps..

klu trs guna cara ni insyAllah confirm BN kalah lagi..sb rakyat dh blh baca stail media ni smpaikan maklumat..:)

dewatawanberapi said...

iron maiden said...

1. tajol tau baca ayat quran tu yg turun 1400 tahun dahulu..so apa umno buat dah 51 tahun memerintah?

2. ditakdirkan malaysia satu hari nanti pas perintah dan melaksanakan dasar2 al-quran, hadith, qias, ijma' ulama, hukum islam, undang2 islam. negara malaysia dikenali sebagai negara apa?

_____________________________________


1.apa UMNO buat?

UMNO dapat lahirkan orang bijak pandai macam kau ni lah...

bila dah pandai sikit...jadi pembangkang...lawan tokey

ada baiknya UMNO biarkan Melayu ni bodoh...sekurang2nya tak lawan tokey

2.ditakdirkan pas perintah malaysia??

nuar nak buang ke mana???

pas kena sunat 'anu' karpal dululah...baru boleh crita nak perintah malaysia

April 3, 2009 5:14 AM
Delete

dewatawanberapi said...

AYAT-AYAT SUCI AL-QURAN JADI BAHAN PERMAINAN ORANG KAFIR CINA DAN INDIA...

salah siapa???

sapphire said...

dewata merepek:

AYAT-AYAT SUCI AL-QURAN JADI BAHAN PERMAINAN ORANG KAFIR CINA DAN INDIA...

salah siapa???

Jawabnya tentulah salah UMNO, takkan itupun bebal... Kalau hukum Quran dijadikan perundangan negara, dah pasti le org non-muslim tak main2kan Quran....Ini UMNO jelas menolak Quran, org lain apa lagi...

sapphire said...

Salam...

Diharap penyokong2 PR bersabar atas naiknya Najib menjadi PM...
Ingatlah...'Makaruhum wamakaralloh...
wallahuhoirulmaakiriin...'.

Juraimi Zainal said...

Tak der masalah Najib naik jd PM... Teori RAHMAN dah berakhir lepas ni...

Kalau rakyat dah tolak tu tolak jer la... tunggu jer la PRK ni dan PRU13...

TV3 dan Utusan memang standard dia la... yg percaya saluran 5 jer...

slyderrose said...

Sumber dari artikel ini adalah seorang peguam dan beliau tahu yg mana betul dan yg mana salah. Dari media pengampu memang salah.

Inilah demokrasi ala umno. Paling pelik di dunia. Si dewata awan berapi (nama dewa pra-islam aje bunyinya) dan GOMO ini memang dangkal pemikiran mereka. Atau sudah tertutup pintu hati masing2.
Di Indonesia sekarang ini rancak PRU, tetapi tiada akhbar diharamkan bahkan pihak pembangkang dibenarkan airtime di media eletronik. Begitu juga di negara lain tapi malangnya tidak di negara ini.

Jentera-jentera kerajaan yg hak dimiliki semua rakyat negara ini, tidak kira dari parti apa pun telah diboloti dan digunakan olih pihak BN aka umno untuk berkempen untuk umno. Ini salah satu penyalahanguna kuasa. Akhlak Islam ke ini?. Cukup memalukan!!
Pihak pemerintah cuba bertanding secara pengecut dan bermain di padang tak sama rata. Kenapa begitu/ Takut kalah ke.

Itu tak termasuk kempen mee segera, tiba-tiba buat itu dan ini. Macamlah duit itu duit umno?. Tahukah anda membezakan antara duit rakyat dan duit parti. antara duit pembayar cukai dengan duit parti. Faham tak?. Memang tak faham walaupun sekolah cukup tinggi tapi tahap kesedaran amat rendah.
Banyak lagi kebobrokan umno..ramai orang tahu kecuali orang-orang macam dewata dan gomo....memalukan saja.

Unknown said...

UMNO DAH NAK JALANNNNNNNNN...

HIDUP PR

Unknown said...

AYAT-AYAT SUCI AL-QURAN JADI BAHAN PERMAINAN ORANG KAFIR CINA DAN INDIA...

salah siapa???

SALAH UMNO LAAAAAAAAA......

KO FIKIR LA APA UMNO LAKUKAN DENGAN AGAMA, AGAMA KRISTIAN BERKEMBANG PESAT KT MALAYSIA SEKARANG DAN LONI DAH ADA PERSATUAN MELAYU KRISTIAN

Dr Nik-On X-Ray said...

Lama dah si malaun dewataik awan berapi dan GOMO (mana abe mie terjah??) dok kata PR dapat dana dari Yahudi...alih-alih KJ yang buat sign illuminati (salah satu gerakan Yahudi) ditambah dulu ada surat Mahathaiq kepada PM Israel. George Soros pun dah damai dgn Mahathaiq.
Apa ceritanya????? Wahai Pertubuhan Kebangsatan Mahathaiq Berskutu

unanjaga said...

Sepatutnya pihak media masa seperti TV3 dan Utusan bersikap adil dalam liputan berita nya,namun bilamana media masa itu telah dikuasi olih orang tertentu dalam politik,maka ia tidak lari dari penyelewangan maklumat.Perkara ini cukup menyedihkan.Ketidak adilan itu bilamana pihak BN yang memerintah tidak pernah memberi ruang dalam media masa seperti Tv untuk menyampaian maklumat dari pihak PR

ironseven said...

KASUT, DEWATA,

ternyata korang tak menjwb soalan aku...akal korang tak sampai ke tahap cerdik nk jwb soalan aku. otak letak kat tumit dipijak2. korang lari tajuk...

soalan aku dah perintah 51 tahun apa umno buat utk laksanakan hukum islam di malaysia? tau pulak ayat yg dh turun 1400 tahun dulu tu suruh laksanakan hukum islam...

ditakdirkan kerajaan gunakan al-quran sbg panduan hukum, adakah malaysia dinamakan NEGARA ISLAM?

tu je soalan aku....

elok la tu kasut. kau pegi la ke blog yg kau boleh jilat parti kau umno tu sepuas2nya. kau tak berani katakan yg benar kerana kau takut rasa pahit.

kerajaan umno patut pelopori langkah pinda perlembagaan agar al-quran diletakkan di tempat paling atas. korang ada kuasa, korang buat lah.

doa aku kemenangan pada islam dan kehancuran pada golongan yg menafikan hukum al-quran.

amin..

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

biskut said...

suara keadilan hilang akal. tulis laporan kata majlis angkat sumpah najib dibatalkan. FITNAH BESAR.
BERDOSA BESAR ORANG YANG MEMBUAT CERITA ITU, ORANG YANG MENULIS, ORANG YANG MENYEBARKANNYA TERMASUK EDITOR, WARTAWAN, DATA ENTRY CLERK DAN YANG BERKAITAN. DOSA BESAR.

ironseven said...

DEWATA,

sapa yg main2kan ayat quran dan hadith?

1. kata hukum hudud hukum sup tangan dan sup kaki?
2. hukum islam hanya 0.0001% dalam quran?
3. hukum hudud ketinggalan zaman sesuai di zaman dinasor?
4. hina sunnah nabi simpan janggut?
5. pertikai qada' dan qadar?
6. persenda doa yg mana itu adalah seruan dari allah dan nabi?

siapa ye? umno dan puak2 pencacai mcm kau la yg jadi anjing mca dan mic. kalau karpal pertikai tu logik la sbb dia kapiaq. tapi umno? lebih kapiaq dari karpal rupanya...

pas sanggup bergadoh dgn dap pertahan hukum islam. guan eng dah berjinak2 dengan sistem pemerintahan islam. hati org2 bukan islam dan terbuka tapi hati pencacai umno mcm kau tertutup dan mati.

na'uzubillah....

biskut said...

TOPENG YANG MEMANG BERTOPENG ...

TV3 DAN UTUSAN KAU KATA PEMBELIT... SUARA KEADILAN BUAT FITNAH KAU TAK NAMPAK. BUTA TULI + BODOH +JAHIL

ironseven said...

BISKUT,

aku setuju fitnah dosa besar. mcm mana pula dgn hal2 ni?

1. persenda quran
2. hina nabi dan sunnah
3. persenda rukun iman
4. zina
5. minum arak
6. judi
7. tolak hukum islam
8. menhalang perlaksanaan hukum islam
9. rasuah dlm umno
10. rasuah dlm umno
11. rasuah dlm umno
12. rasuah dlm umno
13. rasuah dlm umno
14. rasuah dlm umno
15. rasuah dlm umno

kalau berita fitnah, ayoh kita pakat saman la surat khabar, tv, radio...

biskut said...

SAPPHIRE... KASUT KAU HILANG KAT RUMAH ORANG KAHWINPUN KAU SALAHKAN UMNO.
CINA BANGSAT TU MAINKAN AYAT ALQURAN SALAH UMNO KE. BODOH. SALAH PEMIMPIN PKRLAH.

LAGIPUN NIZAR DAN DAP PUN GELAKKAN ORANG BACA AYAT SUCI ALQURAN. KALAU AKU ADE DAH LAMA KENA PENAMPAR NIZAR TU

ironseven said...

KATA SI BISKUT MASUK ANGIN

LAGIPUN NIZAR DAN DAP PUN GELAKKAN ORANG BACA AYAT SUCI ALQURAN. KALAU AKU ADE DAH LAMA KENA PENAMPAR NIZAR TU

mmm...nampaknya kau pon dh mengaku kau tak reti baca quran. tergagap. sbb tak pernah amalkan baca quran. nizar bukan gelakkan ayat quran tapi gelakkan org yg baca tergagap2. lepas tu pandai pulak baca ayat perintah allah yg turun 1400 tahun dulu. tau baca dan kritik pas tapi umno buat apa selama 51 tahun perintah malaysia?

aku pon tergelak tengok tajol 'pandai' baca ayat quran. pastu zamry pulak kata 'na'uzubillahi min zaalik' tergagap2 mcm tak penah sebut selama ni...

haha...kelakarnya wajah2 pemimpin ISLAM umno ni..sebijik mcm org fasik dan munafiq..

kasutlama said...

IRONTUJUH..
HAHAHAHA...
AKU BUKAN MACAM KAU LAH BRO....

BIAR AKU TANYA KAU PULAK.

soalan aku, PAS dah ada 51 tahun apa yang di buat utk laksanakan hukum islam di malaysia? tau pulak ayat yg dh turun 1400 tahun dulu tu suruh laksanakan hukum islam...asyik melalak jer dan marahkan UMNO tak lakssanakan hukum islam.

ditakdirkan kerajaan gunakan al-quran sbg panduan hukum, adakah malaysia dinamakan NEGARA ISLAM?
terutama kerajaan di Kelantan dan Kedah.

tu je soalan aku....

Nah kau jawab lak....

ada lagih nih....
KETAKSUBAN DAN KEJUMUDAN TUAN2LAH MENJADIKAN TUAN2 BUTA OTAK TARAF KEPALA LUTUT.

TAKUTLAH PADA ALLAH.....
TAKUTLAH PADA ALLAH..........
TAKUTLAH PADA ALLAH...........

YANG PI TAKUT PADA UMNO APASAL?
PEDULIKAN PERLEMBAGAAN TU SEMUA, ITU CIPTAAN MANUSIA. DI KELANTAN DAN KEDAH PAS YANG PERINTAH, SO BUAT SAJALAH..........
PUAK2 KITA RAMAI....BIAR BERMANDI DARAH UNTUK MENEGAKAN HUKUM HUDUD PAS TUH...

JOM KITA PI SERGAH KETUA2 PUAK UNTUK JALANKAN HUDUD PAS INI DENGAN SEGERA.

SEKALI LAGI.............
NAK TANYA NIK AJIH DAN HJ ADI....
WAHAI TUAN2, TAKUTLAH PADA ALLAH.

dewatawanberapi said...

iron maiden said...

sapa yg main2kan ayat quran dan hadith? bla...bla...bla...


ni aku nak tanya kau?

apa hukumnya mentertawakan ayat2 suci al-quran?

ketawa pulak bersama2 orang kapir..
sambil jeling2 mata...

tak kiralah ayat tu salah bacaan ke...tergagap2 ke...
hukumnya berdosa besar...

apa punya haji si nizar ni?
ntah2 haji seruduk...

biskut said...

iron seven segala dosa yang tulis tu .. ketua bapak dia anwar ibrahim
takkan kau tak tahu

1. cerita kroni dan rasuah tu bermula dari anwar ibrahim
2. cerita liwat anwar ibrahim tak habis lagi.
3. agen yahudi pun anwar ibrahim.
4. persenda agama islam dan hina ulamakpun ketua nya pun anwar ibrahim.
5. terbaru anwar tak endahkan pun tentang akidah umat islam. dia tak ambilberat asalkan dia boleh ampu yahudi bangsat tu.

ironseven said...

KASUT

kau tak jawab soalan2 aku...rendahnya IQ kau. umno yg ada kuasa 51 tahun apa yg korang buat utk laksanakan hukum islam? jawab soalan tu.

DEWATA

siapa yg gelakkan ayat quran? kau ada bukti diorg gelakkan 'ayat' quran. gelakkan tajol dgn zamry tu masuk dlm kategori dosa besar ke? jadi org munafik dan fasik aku rasa baru la dosa besar. cuba kau baca ciri2 org fasik dan munafik.

haha...kelakar la pemimpin islam umno ni...

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

kasutlama said...

apa punya haji si nizar ni?
ntah2 haji seruduk...

KAH KAH KAH.....
AGAKNYA DIA PERGI ARAB STREET KAT SINGAPURA JER KOT...HUHUHU...
KAT SITU SEMUA ADA...

dewatawanberapi said...

NIZAR PERSENDAKAN AL-QURAN...

NIZAR MURTAD...

NIZAR MURTAD...

NIZAR MURTAD...

PERHATIKAN MATA SI NIZAR TU...

SEPET SEMACAM JE...

SIAPA YANG BANYAK PUNYA MATA SEPET NI???

ALLAH NAK TUNJUK SIAPA NIZAR SEBENARNYA...

MUKA PUN ADA IRAS2 PUAK LAKNAT TU...

CELAKA SI NIZAR...

ironseven said...

HAHA..

biskut nak salahkan anwar pulak...bapak si tajol rosli tu tahun 1966 terlibat rasuah sampai dihantar jadi duta luar negeri tu sbb anwar ke? apa la punya sengal. rasuah dalam umno dah ada sejak tahun 1960an. sbb ia rasuah masih bertapak kukuh dalam umno? kerna pemimpin2 atasan melindunginya...tu yg naik lemak tu..

nak salahkan anwar pulak...alahai ternyata rendah iq hujah tanpa fakta..

PAPA GOMO said...

HUA..HUA..HUA...
ANWAR DAN KEPANASAN LA NI...
KESIAN....

NAJIB DAH START NEW GAME BUAT ANWAR...APA YANG PASTI ANWAR DAH TAKDA MODAL...

HUA..HUA...HUA...
ORANG DALAM PKR SENDIRI PUN DAH MEMBIDAS SIKAP ANWAR YANG SERING HENTAM BELAKANG....

HUA..HUA..
NI JOM LAYAN...
http://analisisringan.blogspot.com/2009/04/kalai-diupah-atau-menyampah.html

PAPA GOMO said...

IRONSEVEN SAID..
rasuah dalam umno dah ada sejak tahun 1960an. sbb ia rasuah masih bertapak kukuh dalam umno? kerna pemimpin2 atasan melindunginya...tu yg naik lemak tu..
HUA..HUA..HUA..
UMNO MEMANG ADA RASUAH..SAPA SEKALIPUN ADA MENGAMALKAN RASUAH...
PAS PUN BANYAK JUGAK RASUAHNYA...

ERRR APA SKANDAL BOGEL ELI TU KENAPA PULAK NAK DISOKONG???
SI MUSLIMAH PAS DOK PELUK SAKAN ELI TU WAT APA???

HUA..HUA..HUA...

Atuk Banjar Masin said...

Tok perhatikan kebanyakan yang berbahas di sini terdiri gulungan bijaksana dan berhemah tinggi.

Teruskan berbahas sehingga memuaskan hati masing2. Sebaik nya cuba elak kan melibatkan ayat2 dari kitab suci AlQuran. Kita disini berbahas secara perbadi sahaja.

Yang benar tetap benar, yang salah tetap salah.

PAPA GOMO said...

DAH LAH LU TOPENG PERAK...
BALIK-BALIK LU LIWAT SANA SINI..

HUA..HUA...
TU ANWAR DAH GILA MEROYAN SAKAN TAK DAPAT JADI PM..

ERRR APA TUNGGU NI 16 SEPT PULAK KE???

HUA..HUA..HUA...

dewatawanberapi said...

iron maiden...

kau ni asyik sebut rendah iq...rendah iq...

ape iq kau tu tinggi sangat ke...

nak tanya...berapa sukatan iq kau??

ironseven said...

dewata pulak nak salahkan wajah dan mata nizar....

ternyata puak2 anjing mca mic ni ketandusan hujah berfakta...

Rasulullah SAW pernah bersabda mengenai ciri-ciri orang munafik. Pada orang munafik minimal ada satu ciri, sedangkan munafik tulen memiliki ketiga-tiganya. Ketiga ciri tersebut adalah

Bila berbicara selalu bohong.
Orang seperti ini tidak bisa dipercayai dalam setiap perkataan yang diucapkannya. Bisa jadi apa yang dibicarakan tidak sesuai dengan hatinya.

Bila berjanji, tidak ditepati
Orang munafik sulit untuk dipercayai perkataan dan perbuatannya

Bila diberi kepercayaan selalu berkhianat.

Orang munafik sulit diberikan kepercayaan. Setiap kali kepercayaan yang diberikan tidak dapat dia jaga dengan baik.

Dalam kitab "al-Mathla' 'ala abwabil muqni", karangan Syamsuddin Ba'ly, "fasik" didefinisikan : orang yang banyak berbuat maksiat, meninggalkan perintah Allah, keluar dari jalan benar dan agama. Fasik juga didefinisikan orang yang melakukan dosa besar atau sering melakukan dosa kecil.

Sembelihan orang fasik sah, karena mereka masih termasuk muslim dan tidak ada dalil yang menyatakan tidak sah. Ini diperkuat dengan sahnya sembelihan orang Yahudi dan Nasrani, orang fasik masih tergolong muslim.

Orang Fasik bila menjadi imam, para ulama berbeda pendapat : ada yang mengatakan makmum kepada mereka harus mengulangi solat.. Namun ada ulama yang berpendapat sah bermakmum kapada fasik, asalkan tidak dalam keadaan mabok dan memenuhi syarat dan rukun solat, karena dosa kefasikannya urusan dia dengan Allah.

Ada beberapa ulama yang mengatakan telah terjadi ijma' para ulama bahwa kesaksiannya orang fasik tidak diterima, sesuai dengan ayat 6 al-Hujurat dan kisah berita bohong.

ini ilmu utk kita kongsi besama. moga dijauhi dari menjadi golongan ini..

Atuk Banjar Masin said...

Pemerintahan UMNO sudah berada dilandasa yang betul. UMNO tidak perlu bimbang lagi dalam menghadapi mana PRK atau pun PRU13 yang akan datang.

ironseven said...

GOMO,

dah tau dlm umno ada rasuah sejak 1960an kenapa la dok sokong lagi. rasuah dalam pas? mmm...siapa ya? bila? ooo...ghazali jawi ke? kj ke?
kau kata 'siapa sekali pon mengamalkan rasuah'? amboi..patot la kau sokong perasuah. perasuah tampatnya di neraka...

'skandal' gambaq bogel? ish..ish..ish..apa yg skandalnya? gambaqnya ditangkap curi apa pulak skandal...sengalnya dia ni. mcm org curi2 ambik gambaq kau tgh berak la. tu scandal ke? adoi...

DEWATA,

hujah biar la berfakta...bukan merapu meraban tak tentu hala..sbb tu aku kata kau rendah iq. tak mampu berpikir dengan akal logik dah hujah berfakta..

apa punya sengal...

dewatawanberapi said...

kalau kat tempat aku muka macam nizar tu cuma layak jadi pecacai angkat taik je...

tak layak jd ahli dewan rakyat...

kasutlama said...

NTAH LAH IRONTUJUH....

AKU YANG PANDAI SIKIT NI DAH JADI BODOH BANYAK SEBAB BERHUJAH DENGAN KAU...
AKU PUASLAH CARI ILMU NAK JADI PANDAI OTAK...TP SEKARANG NI DAH JADI BODOH BANYAK....

kikuk kikuk said...

dewataik said....
apa punya haji si nizar ni?
ntah2 haji seruduk...

yang menteri agama ko tuh nak kira haji ape pulak datang majlis DACING siap ada amoi seksi2 lagi ape ke jadah nyeeeeee pastuh twist pulak statement da adat org cine hekeleeehhhh badigol to lahhhh dpt menteri cm tuh

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

ironseven said...

sdraku penyokong perjuangan umno,

berhujah la dengan fakta. mana tau kot2 org2 tertarik nak sokong umno yg berasaskan rasuah tu...

sama kita berkongsi pengalaman dan ilmu.

adios....

Atuk Banjar Masin said...

Pakatan Rakyat TIDAK akan ke mana2, ke bumi kaki tak pijak, kelangit kepala tak sampai.

PR akan terus tinggal ter awang2 di udara hingga kiamat.

PAPA GOMO said...

IRONSEVEN SAID...
'skandal' gambaq bogel? ish..ish..ish..apa yg skandalnya? gambaqnya ditangkap curi apa pulak skandal...sengalnya dia ni. mcm org curi2 ambik gambaq kau tgh berak la. tu scandal ke? adoi...

SAH KAU NI TAK IKUT PERKEMBANGAN SEMASA...WAKAKAKA....

LAIN KALI KALAU NAK CERITA TU KASI BELAJAR DULU LAH KAWAN...
JANGAN HENTAM KROMO JE....

HE HE HE.....
ADA KA ORANG TIDOR PAKAI CERMIN MATA SAMBIL BUAT PELBAGAI AKSI YANG MENGHAIRAHKAN???

ERRR KAU TIDOR ADA BUAT AKSI PORN KE????

kikuk kikuk said...

gomo edangoblock said..

ERRR APA SKANDAL BOGEL ELI TU KENAPA PULAK NAK DISOKONG???
SI MUSLIMAH PAS DOK PELUK SAKAN ELI TU WAT APA???

HUA..HUA..HUA...

tapi tak lah sampai tahap macam menteri MCA ko tuh 'Kong**k' siap record lg adjust kemera kasi nampak kon*k kulup tuh

iron7 aku loan ayat ko tuh..
HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

PAPA GOMO said...

KIKUK KIKUK SAID...
tapi tak lah sampai tahap macam menteri MCA ko tuh 'Kong**k' siap record lg adjust kemera kasi nampak kon*k kulup tuh

HUA..HUA..SI CHUA SOI LEK TU MEMANG LAH DIA TERANIAYA...ORANG RAKAM CURI...

NI SOALAN AKU TADI...
TOLONG JAWAP..
HE HE HE.....
ADA KA ORANG TIDOR PAKAI CERMIN MATA SAMBIL BUAT PELBAGAI AKSI YANG MENGHAIRAHKAN???

ERRR KAU TIDOR ADA BUAT AKSI PORN KE????

ironseven said...

aku kdg2 letih tertido terpakai spek...

ye ke ada aksi ghairah? mcm mana aksi tu? pic dr mana kau tengok? ish..ish..ish..ye ke ghairah? mcm soi lek ke? mcm datuk rahman ke? share la dgn aku pic yg kau ada tu..

kikuk kikuk,

kita semarakkan motto baru umno ciptaan najis tu...

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

kalau boleh kita buat poster besar2..

kikuk kikuk said...

gomo edangoblock said..

HUA..HUA..SI CHUA SOI LEK TU MEMANG LAH DIA TERANIAYA...ORANG RAKAM CURI...

bebual kon*k lah luh kene kat kon*k menteri MCA tuh pandai pulak ko cakap rakam curi dasar edan luh....

iron7 aku loan lg ayat ko tuh..
HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

ironseven said...

GOMO,

ghairah? aksi porn?

kau bagi aku foto2 yg kau ada tu baru aku jawab. berita dari org2 fasik ni aku kena double check...

PAPA GOMO said...

HUA..HUA..HUA...
IRON DAN KIKUK NI MEMANG LEMBAB...
TU LAH JANGAN BANYAK MAKAN LALAT...
HE HE HE....

NAK TENGOK KE GAMBAR???
EMMM DAH ADA DAH...RAMAI YANG DAH TENGOK KAU KOREK LAH MANO-MANO SAMPAI DAPAT....

ERRR VIDEO PUN ADO..HE HE HE...

SEBAB TU ELI BERKERAS NAK LETAK JAWATAN....HUA...HUA..HUA...

TAKPA NIK AZIZ KATA OK..LINE CLEAR...

HUA..HUA..HUA...

PAPA GOMO said...

IRONSEVEN TAK PERNAH TENGOK KE??
KESIAN...YELAH KALAU DOK BUKAK BLOGG PAKATAN PEMBANGKANG NI MANA DEPA KELUAR CERITA BOGEL ELI TU..

HANG PI LAH BUKAK LAIN PUNYA TEAM...HE HE HE....
MANYAK LEBAT OO ITU BULU...

HE HE HE

Atuk Banjar Masin said...

Kesian juga tengok PR ni, kunun dapat sokongan padu dari cina dan india.

DS Najib PM kita dah bebaskan hindraf, kuta tengok besok kaum in akan datang beramai2 cium b...t PM tanda terima kasih dan sokongan terhadap BN/UMNO pula.

Lepas ni ada lagi kejutan lagi pada PR yang menyebabkan kaum cina pula akan menyokong BN/UMNO.

Ada banyak lagi suprise yang akan dipersembahkan kepada PR oleh UMNO.

kikuk kikuk said...

gomo edangoblock said..

EMMM APA YANG MEREPEK NI???
HE HE HE YANG HARAKAH DAN AKHBAR PAKATAN PEMBANGKANG DOK TABUR FITNAH TAK SEDAR KA???

da tau fitnah, lau da kompom tuh x reti2 lagi ka saman court lahhhhh baru la gentelment so aku pon tau fitnah tuh fitnah nih terus BANNED kira nak jilat c najis lah tuh tup2kalah pulok PAU baru2 nih huhuhuhuhuhuhuuu padan ngn muke ko pak mid jgn pak mid igt c najis tuh nk simpan dalam kabinet la pas nih standby aje laaa....

kikuk kikuk said...

gomo edangoblock said..

IRONSEVEN TAK PERNAH TENGOK KE??
KESIAN...YELAH KALAU DOK BUKAK BLOGG PAKATAN PEMBANGKANG NI MANA DEPA KELUAR CERITA BOGEL ELI TU..

HANG PI LAH BUKAK LAIN PUNYA TEAM...HE HE HE....
MANYAK LEBAT OO ITU BULU...

HE HE HE

ngan bulu soi lek tuh mane lg panjang haaa gomo ko bg tau skang??

PAPA GOMO said...

KIKUK KIKUK...
BULU ELI DAH MACAM HUTAM SIMPAN BUKIT LANJAN LAH...

HE HE HE.....

kikuk kikuk said...

tok gajah said..
Kesian juga tengok PR ni, kunun dapat sokongan padu dari cina dan india.

DS Najib PM kita dah bebaskan hindraf, kuta tengok besok kaum in akan datang beramai2 cium b...t PM tanda terima kasih dan sokongan terhadap BN/UMNO pula.

Lepas ni ada lagi kejutan lagi pada PR yang menyebabkan kaum cina pula akan menyokong BN/UMNO.

Ada banyak lagi suprise yang akan dipersembahkan kepada PR oleh UMNO.
..................................

haaaa bagos tuh tp aku tak kan termakan gula2 goment nihhhh

ironseven said...

sembang pasal bulu la pulak...kita tunggu la apa kata hilmi. lembab jugak polis ni nk tangkap hilmi ya? ada apa2 ke?


HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

kikuk kikuk said...

gomo edangoblock said..

KIKUK KIKUK...
BULU ELI DAH MACAM HUTAM SIMPAN BUKIT LANJAN LAH...

HE HE HE.....
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

fuhh kira sipi lagi laa tuh ehhh gomo nk same ngan AH SOH yg soi lek Kong**k tuhhh

kita semarakkan motto baru umno ciptaan najis tu...

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

biskut said...

ironbodoh cakap
aku pon tergelak tengok tajol 'pandai' baca ayat quran. pastu zamry pulak kata 'na'uzubillahi min zaalik' tergagap2 mcm tak penah sebut selama ni...

haha...kelakarnya wajah2 pemimpin ISLAM umno ni..sebijik mcm org fasik dan munafiq..

SETAHU AKU... KALAU TAK TAHU KENA AJAR... KALAU SALAH BETULKAN... TAPI NIZAR BANGSAT DAN KAU SEKALI BANGSAT... BOLEH GELAK.

APA JENIS ORANG ISLAM MACAM NIZAR DAN KAU NI.

SATU LAGI BILA PULAK AKU NGAKU TAK PANDAI BACA ALQURAN????

IRON SUKA BUAT FITNAH. FITNAH DOSA BESAR

biskut said...

BILA AKU TENGOK VIDEO KLIP TU MEMANG AKU RASA NAK LEMPANG NIZAR TU. BANGSAT NIZAR.

kikuk kikuk said...

beskot said..
SETAHU AKU... KALAU TAK TAHU KENA AJAR... KALAU SALAH BETULKAN... TAPI NIZAR BANGSAT DAN KAU SEKALI BANGSAT... BOLEH GELAK.

koling lahhhh pak menteri yg jaga agama ko tuh soh ye ajo laaa jgn asik nk g majlis yg ada amoi2 tiger show ajeeeee..
ape x gelak da tua2 pon bodo tergagap2 baca, kemaluan btol lahhh jadi menteri cam nih

iron7 said..
kita semarakkan motto baru umno ciptaan najis tu...

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

dewatawanberapi said...

betul tu biskut...

lempang si nizar tu dengan iron maiden tu sekali...

DongfangWuDi said...

apa kejutan yg nuar nak bongkar...

kita tgk sama ada dia tipu kita lagi atau tidak...

anwar raja pembohong....

budak adil said...

jgn la nk cite pasal surah2 nie..korang mcm paham jer..
kalau betul la bersih islam umno tu,suruh rosmah pakai tudung!!!!yg tue jer dh fail.korang bagi sbb nape si rosmah x leh pakai tudung???jgn ckp x tutup aurat xpe..atau umno kata x pakai tudung makruh ek????hahaha

LAPAN GALLERY said...

dewata awan berapi said :

UMNO dapat lahirkan orang bijak pandai macam kau ni lah...

bila dah pandai sikit...jadi pembangkang...lawan tokey

ada baiknya UMNO biarkan Melayu ni bodoh...sekurang2nya tak lawan tokey

ULASAN

Memang betul tu, UMNO memang suke org melayu bodoh sebab senang nak dicucuk hidung macam lembu! Dah lama dah pun UMNO membodohkan orang MELAYU dan berkehendakkan penyokong-penyokongnya DULU, KINI DAN SELAMANYA BODOH, diperBODOHkan dan memBODOHkan diri!!

Samalah mcm dewata awan berapi yang memang CONFIRM BODOH sebab dia tak lawan tokey UMNO nya. Yang CERDIK-CERDIK dilahirkan UMNO semuanya dah lawan UMNO balik sebab mereka tahu sebenarnya BODOH sokong UMNO ni.

Tinggallah yang BODOH-BODOH macam dewata awan berapi ni yang masih takde telur dan berhidung LEMBU. Yang lain-lain nya seperti GOMO and the gang!

Aku cuma buat ulasan kenyataan dewata awan berapi jer..

Terima kasih

meon_peon said...

Krisis di Perak semakin rumit,
Hingga Istana turut terseret,
Mufti juga sama terpalit,
Media Perdana putar belit.

Mahkamah dikuasai gol. elit,
UTK melindungi pihak terbabit,
Kambing hitam yg kena sabit,
Semua berpunca rasukan wang ringgit.

Tahanan ISA terseksa sakit,
Kluarga mrk b'tambah perit,
Dibelenggu pula ekonomi meleset,
Bebanan kenaikan barangan runcit.

Generasi kita ramai merempit,
Tak krg juga bergelar mat fit,
Bahasa pula kian terhimpit,
Ayuhlah bersama kita bangkit.

RASUAH MEMBAWA PADAH !!!

karat ijau said...

HAIRAN!!HAIRAN!!!

TAK SANGKA WALAUPUN 3 SUKU,TAPI MEMPUNYAI WARTAWAN OTAK PEMBELIT YANG NAMBOR 1..HA..HAA...

masjid tinggi said...

2000 bekas PPP sertai KeADILan di Bukit Selambau
Friday, 3 April 2009 • Kategori: Berita Utama, Kedah, N25 Bukit Selambau, Politik

Oleh Anna Yusof

BUKIT SELAMBAU, 3 April (SK): Seramai 2000 bekas ahli People’s Progressive Party (PPP) cawangan Bukit Selambau akan menyerahkan borang keahlian Kepada KeADILan dan seterusnya menutup sebelas bahagian cawangannya di sini.

Kesemua borang keahlian ini akan diserahkan kepada Ketua Umum KeADILan Anwar Ibrahim dalam majlis ceramah beliau di Dewan Hock Seng, Sungai Lalang, Sungai Petani pada jam 8 malam esok.

Acara meriah ini dijangakan akan menyemarakkan semangat penyokong dan pengundi atas pagar serta menawan kembali 1,600 kertas undi yang rosak pada pilihanraya ke-12 tahun lalu akan berpihak kepada Pakatan Rakyat.

“Mereka harus menyatakan sokongan kepada Pekatan Rakyat jika mahu suara mereka didengar di Dewan Undangan Negeri Kedah ini dan tindakan bijak untuk memihak kepada Pakatan Rakyat kerana negeri ini ditadbir oleh Pakatan Rakyat,” kata Pengarah Pilihanraya Dun N25 Bukit Selambau Saiful Izham Ramli kepada Suara Keadilan.

“Sokongan tidak berbelah bagi oleh pengundi dan keahlian baru KeADILan di Bukit Selambau ini akan meningkat peratusan yang baik dan menggalakan kepada Pakatan Raykat,” kata Saiful lagi.

“Slogan yang dibawa BN ‘Mohon Restu Rakyat’ telah dijadikan bahan tertawa penduduk Bukit Selambau bila isu kes pembunuhan wanita Monggolia dan rasuah politik wang sesama mereka seperti kemenangan Khairy Jamaluddin sebagai Ketua Pemuda Umno dan kekalahan Mukhris Mahathir dalam pemilihan majlis tertinggi Umno akibat politik wang dan ketidaktelusan pemimpin BN dalam menangani rasuah,” jelas Saiful

“Rakyat Bukit Selambau kini tadak boleh dipermainkan dengan sentimen untuk merestui segala permainan kotor BN yang semata-mata mahukan kemenangan namun tidak akan mendengar kesusahan rakyat di sini,” tambah beliau lagi.

Menurut Saiful, peratusan peyokong Pakatan Rakyat telah meningkat dengan mendadak bila ramaipemimpin tertinggi dalam Pakatan Rakyat iaitu, Anwar Ibrahim, Murshidul Am Pas Nik Aziz dan Penasihat Dap Lim Kit Siang datang berceramah di kawasan Bukit Selambau.

“Jadual ceramah di adakan pada setiap malam di merata-rata tempat dalam kawasan Bukit Selambau dengan mengundang ahli pimpinan atasan Pakatan Rakyat termasuk Persiden KeADILan Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar,” kata Saiful.

Naruto Sensei said...

dewata awan berapi said...

AYAT-AYAT SUCI AL-QURAN JADI BAHAN PERMAINAN ORANG KAFIR CINA DAN INDIA...

salah siapa???
------------------------------
Salah ko lah pasal ko ni kejap kafir kejap islam kejap murtad..Eh ko ni kan kafir kenapa lak nak sibuk2 pasal Agama islam nih

Naruto Sensei said...

huih ramai nya pencacai baru UMNO yer hahaha bagus2 dah makan ker mesti bloggers semua tengah kembung perut makan duit haram BN kan maklumlah lepak kat hotel. selama ni pun tak pernah nampak korang.. ooh nak buat kacau kat sini bagus2

Naruto Sensei said...

hahaha kan saya dah kata pencacai UMNO ni satu je soalan aku samalam pun tak jawap hari ni semua tunjuk taring bangang!! sekali aku bagi byakugen baru tau...
kasut tu apa lagi kata nak berambus tak malu ker ludah telan balik hohoho!! eh lupa lak UMNO memang tak tau maluEEEWWWEEEK

Naruto Sensei said...

GOMO said...

EMMM APA YANG MEREPEK NI???
HE HE HE YANG HARAKAH DAN AKHBAR PAKATAN PEMBANGKANG DOK TABUR FITNAH TAK SEDAR KA???

NI KISAH BENAR...MAI BACA..

YAHUDI SALURKAN DANA BUAT PAKATAN PEMBANGKANG

---------------------------
bodoh punya statement ko bagi nak aku bagi yang real punya mcm mana BN punya pamimpin bodoh dia simpan duit kat Israel lagi malaun... puak2 ni

Naruto Sensei said...

lepas tu guna buat dana pilihanraya dapat lak tajaan Yahudi. UMNO BODO punya bangga sampai gantung bendera Israel kat PWTC nak Gambar sekali ade bagi Email aku hantar...bodoh la TU pasal MELAYU UMNO BADO TARAK BOLEH LAWAN ORANG JEPON pasal KITA ORANG BIJAK. MACAM MELAYU DALAM PR JUGA BIJAK HAHAHAH!!! kesian kesian mati2 kena bodo lu orang

Naruto Sensei said...

tgk sini sapa sebenarnya yang kawan yahudi...jangan jadi MELAYU UMNO BODOH nak tau tanya menteri ko betul ke tak...HAHAHA!!!

jangan terkejut tgk nama bakal perdana menteri kita pun ada sama...

FIXED DEPOSIT ACCOUNTS OF MAHATHIR'S WIFE AND 5 OF HIS CHILDREN AS WELL AS HIS CRONIES

The information regarding the Fixed Deposit Accounts of Mahathir's wife and 3 of his children are as below. These accounts were opened at an Israeli Singapore-based bank in the neighboring country of Singapore . The bank is ISRAELI NATIONAL BANK.

That vast amount of monies could have been derived through the following:
i. Deposited by an agent of the Israeli Government or any other foreign government.
ii. Derived by the various companies of Mahathir's cronies.
iii. Perhaps this could be the RM1Bil missing from UMNO's account which Anwar Ibrahim brought up before he was dismissed from UMNO.

Details of accounts are as follow:

Family of Dr. Mahathir:
1. Name : Ms Siti Hasmah Bte Mohamed Ali
Post : Wife of Prime Minister
Passport No. : D 173596 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : AGF-2192-2442-722-(X)
Amount : USD 4,000,000.00
Date of opening account : 25/06/95
Date of Maturity : 25/06/98
(Maturity continued to 25/06/2001)
(Extension interest agreed upon)


2. Name : Ms Siti Hasmah Bte Mohamed Ali
Post : Wife of Prime Minister
Passport No. : D 173596 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : FA-4196-2493-313 (A)
Amount : USD 8,000,000.00
Date of opening account : 09/06/97
Date of Maturity : 09/06/00

3. Name : Ms Siti Hasmah Bte Mohamed Ali
Post : Wife of Prime Minister
Passport No. : D 173596 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : DD-3919-714-271-(A)
Amount : USD 5,500,000.00
Date of opening account : 06/12/95
Date of Maturity : 06/12/98

4. Name : Ms Siti Hasmah Bte Mohamed Ali
Post : Wife of Prime Minister
Passport No. : D 173596 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : FB-5614-1499-515 (C)
Amount : USD 9,800,000.00
Date of opening account : 12/11/97
Date of Maturity : 12/11/2000

5. Name : Ms Siti Hasmah Bte Mohamed Ali
Post : Wife of Prime Minister
Passport No. : D 173596 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : CE-2418-7172-492 (E)
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 07/03/98
Date of Maturity : 07/03/01

6. Name : Ms Siti Hasmah Bte Mohamed Ali
Post : Wife of Prime Minister
Passport No. : D 173596 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : GB-6921-4212-712 (F)
Amount : USD 6,650,000.00
Date of opening account : 19/03/95
Date of Maturity : 19/03/98
(Maturity continuity to 19/03/2001)

7. Name : Ms Marina Bte Mahathir
Post : Malaysia AIDS Council President
Passport No. : R 671918 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : C-719-418-210 (M)
Amount : USD 13,000,000.00
Date of opening account : 17/06/96
Date of Maturity : 17/06/99

8. Name : Ms Marina Bte Mahathir
Post : Malaysia AIDS Council President
Passport No. : R 671918 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : F-817-200-11 (C)
Amount : USD 12,500,000.00
Date of opening account : 03/12/96
Date of Maturity : 03/12/99

9. Name : Ms Marina Bte Mahathir
Post : Malaysia AIDS Council President
Passport No. : R 671918 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
5 years
Account No : G-211-922-718-2 (D)
Amount : USD 15,000,000.00
Date of opening account : 12/07/97
Date of Maturity : 12/07/02

10. Name : Mr Mokhzani Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 719325 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
1 years
Account No : F-3532-3310-501 (NG)
Amount : USD 15,500,000.00
Date of opening account : 21/09/98
Date of Maturity : 21/09/99

11. Name : Mr Mokhzani Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 719325 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : DA-9159-7211-819 (M)
Amount : USD 4,500,000.00
Date of opening account : 20/05/96
Date of Maturity : 20/05/99

12. Name : Mr Mokhzani Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 719325 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : ME-3138-5144-219 (A)
Amount : USD 10,000,000.00
Date of opening account : 08/09/97
Date of Maturity : 08/09/00

13. 13. Name : Mr Mokhzani Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 719325 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Current Account
Account No : A-7213-4441-223 (MB)
Amount : USD 15,500,000.00
Date of opening account : 11/12/97
Withdrawal : USD 5,000,000.00 on 10/02/98
Cheque No. F2912718
Deposit : USD 9,500,000.00
Last Balance : USD 19,500,000.00

14. Name : Mr Mokhzani Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 719325 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
1 years
Account No : F-3518-3279-441 (ND)
Amount : USD 10,000,000.00
Date of opening account : 08/09/98
Date of Maturity : 08/09/99

15. Name : Mr Mokhzani Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 719325 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : M-3121-3149-512 (D)
Amount : USD 7,000,000.00
Date of opening account : 03/12/95
Date of Maturity : 03/12/98

16. Name : Mr Mirzan Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 914315 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : LA-5716-3919-862 (C)
Amount : USD 15,000,000.00
Date of opening account : 16/08/96
Date of Maturity : 16/08/99

17. 17. Name : Mr Mirzan Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 914315 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : CM-6983-7419-365 (F)
Amount : S $ 10,000,000.00
Date of opening account : 29/06/97
Date of Maturity : 29/06/99

18. 18. Name : Mr Mirzan Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 914315 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : JE-8145-6073-396 (L)
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 15/11/97
Date of Maturity : 15/11/99

19. 19. Name : Mr Mirzan Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 914315 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
3 years
Account No : YE-3909-2616-398 (M)
Amount : S $ 10,000,000.00
Date of opening account : 25/11/97
Date of Maturity : 25/11/00

20. 20. Name : Mr Mirzan Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 914315 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
1 years
Account No : G-7051-3996-521 (EC)
Amount : USD 12,500,000.00
Date of opening account : 26/09/98
Date of Maturity : 26/09/99

21. 21. Name : Mr Mukhriz Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 639296 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M-2074-6219-332 (E)
Amount : USD 8,000,000.00
Date of opening account : 05/06/97
Date of Maturity : 05/06/99

22. 22. Name : Mr Mukhriz Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 639296 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : DL-6074-3691-7785 (E)
Amount : USD 3,000,000.00
Date of opening account : 26/09/97
Date of Maturity : 26/09/00

23. 23. Name : Mr Mukhriz Bin Mahathir
Post : Son of Prime Minister
Passport No. : R 639296 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
3 years
Account No : CF-3711-5681-742 (G)
Amount : S $ 7,000,000.00
Date of opening account : 06/07/96
Date of Maturity : 06/07/99

24. 24. Name : Ms Melinda Bte Mahathir
Post : Daughter of Prime Minister
Passport No. : R 697339 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : EX-6965-7718-396 (D)
Amount : USD 15,000,000.00
Date of opening account : 19/11/97
Date of Maturity : 19/11/99

25. 25. Name : Ms Melinda Bte Mahathir
Post : Daughter of Prime Minister
Passport No. : R 697339 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : FN-1799-6673-983 (M)
Amount : S $ 10,000,000.00
Date of opening account : 21/01/98
Date of Maturity : 21/01/00

TOTAL :

USD 199.45 MILLION AND S $ 42,000,000.00 IN FIXED DEPOSITPonder on the amount and think for yourself how could they have acquired these vast amount of wealth just being the wife and children of the PM of Malaysia ????CRONIES WEALTH:

BROTHER-IN-LAW OF MAHATHIR1. Name : Mr. Hashim Bin Mohamed Ali
Post : Brother-in-law of Prime Minister
Passport No. : C 341872 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : BB-1792-5126-2197-14 (XD)
Amount : USD 6,600,000.00
Date of opening account : 14/12/96
Date of Maturity : 14/12/98

2. Name : Mr. Hashim Bin Mohamed Ali
Post : Brother-in-law of Prime Minister
Passport No. : C 341872 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : MG-3014-2132-5188-19 (NF)
Amount : USD 11,500,000.00
Date of opening account : 16/05/97
Date of Maturity : 16/05/00

3. Name : Mr. Hashim Bin Mohamed Ali
Post : Brother-in-law of Prime Minister
Passport No. : C 341872 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : NE-5179-2212-6125-42 (CE)
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 18/06/98
Date of Maturity : 18/06/00

TOTAL:

USD 23,100,00.00
CABINET MINISTERS (TO BE CONTINUED LATER…….)26. 1. Name : Mr. Mohammad Najib Bin Abdul Razak
Post : Minister of Education
Passport No. : D 371981 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Current Account
Account No : E-7194-303-45-G
Amount : USD 7,500,000.00
Date of opening account : 22/12/95
Withdrawal : USD 2,500,000.00 on 10/01/96
Cheque No. F1742330
Withdrawal : USD 1,000,000.00 on 16/03/96
Cheque No. F1742331
Withdrawal : USD 1,000,000.00 on 01/07/96
Cheque No. F1742332
Withdrawal : USD 500,000.00 on 11/06/97
Cheque No. F1742333

27. Name : Mr. Syed Hamid Bin Syed Albar
Post : Minister of Defence
Passport No. : D 691245 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : J-321-3352-339-G
Amount : USD 8,000,000.00
Date of opening account : 14/07/96
Date of Maturity : 14/07/99

28. 3. Name : Mr. Syed Hamid Bin Syed Albar
Post : Minister of Defence
Passport No. : D 691245 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : AC- 4192-443-54-E
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 27/11/96
Date of Maturity : 27/11/99

29. 4. Name : Ms. Rafidah Bte Aziz
Post : Minister of International Trade And Industry
Passport No. : D 391274 (M)
Bank : Bank Of Nova Scotia
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : LA- 7211-3647-341 G
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 10/06/96
Date of Maturity : 10/06/99

30. 5. Name : Ms. Rafidah Bte Aziz
Post : Minister of International Trade And Industry
Passport No. : D 391274 (M)
Bank : Bank Of China
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : CL 4223-6162-47 M
Amount : USD 2,500,000.00
Date of opening account : 21/09/96
Date of Maturity : 21/09/96

31. 6. Name : Mr. Muhyuddin Bin Yassin
Post : Minister of Youth and Sports
Passport No. : D 512717 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
5 years
Account No : AF- 3712-229-33-Y
Amount : USD 7,700,000.00
Date of opening account : 15/06/96
Date of Maturity : 15/06/01

32. 7. Name : Mr. Megat Junid Bin Megat Ayob
Post : Minister of Domestic Trade and Consumer Affairs
Passport No. : D 299671 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : F-3091-9211-39 (O)
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 19/08/96
Date of Maturity : 19/08/99

33. 8. Name : Mr. Megat Junid Bin Megat Ayob
Post : Minister of Domestic Trade and Consumer Affairs
Passport No. : D 299671 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
3 years
Account No : M-5244-6052-69 (D)
Amount : S $ 10,000,000.00
Date of opening account : 07/05/97
Date of Maturity : 07/05/00

34. 9. Name : Mr. Mohammad Bin Rahmat
Post : Minister of Information
Passport No. : D 423717 (M)
Bank : Development Bank of Singapore
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : C-2965-173-384-F
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 29/11/96
Date of Maturity : 29/11/98

35. 10. Name : Mr. Mohammad Bin Rahmat
Post : Minister of Information
Passport No. : D 423717 (M)
Bank : Development Bank of Singapore
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : CA-3129-662-919-G
Amount : S $ 2,500,000.00
Date of opening account : 06/03/97
Date of Maturity : 06/03/99

36. 11. Name : Mr. Sabbarudin Bin Chik
Post : Minister of Culture, Arts and Tourism
Passport No. : D 196432 (M)
Bank : Bank of China
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : E-699-3172-982 (B)
Amount : USD 8,500,000.00
Date of opening account : 02/09/96
Date of Maturity : 02/09/99

37. 12. Name : Mr. Mustapa Bin Mohamed
Post : Minister of Entrepreneur
Second Finance Minister
Passport No. : D 862411 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit
3 years
Account No : CA-5098-344-66-D
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 12/06/96
Date of Maturity : 12/06/99

38. 13. Name : Mr. Mustapa Bin Mohamed
Post : Minister of Entrepreneur
Second Finance Minister
Passport No. : D 862411 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : DD-2141-7922-549-F
Amount : USD $ 5,000,000.00
Date of opening account : 21/04/97
Date of Maturity : 21/04/99

39. 14. Name : Ms. Siti Zaharah Binti Sulaiman
Post : Deputy Minister of Health
Passport No. : D 594071 (M)
Bank : United Overseas Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : M-3914-7179-212-D
Amount : S $ 5,500,000.00
Date of opening account : 28/05/97
Date of Maturity : 28/05/99

40. 15. Name : Mr. Tajol Rosli Bin Mohammad Ghazali
Post : Deputy Home Affairs Minister
Passport No. : D 691872 (M)
Bank : Development Bank of Singapore
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : B 1712-341-619-C
Amount : S $ 2,000,000.00
Date of opening account : 29/06/97
Date of Maturity : 29/06/99

41. 16. Name: Mr. Abdul Kadir Bin Sheikh Fadzir
Post : Deputy Minister Human Resources
Passport No. : D 541781 (M)
Bank : Bank of China
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : D 319-2218-512-J
Amount : USD 3,500,000.00
Date of opening account : 28/02/98
Date of Maturity : 28/02/01

42. 17. Name : Mr. Ibrahim Saad
Post : Deputy Minister PM Department
Passport No. : D 891741 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M 374-6593-88 D
Amount : USD 4,000,000.00
Date of opening account : 08/06/97
Date of Maturity : 08/06/99

43. 18. Name : Mr. Mohamed Nazri Bin Aziz
Post : Deputy Minister PM Department
Passport No. : D 871945 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : BD 5211-7925-8716-51 MA
Amount : USD 6,500,000.00
Date of opening account : 08/06/97
Date of Maturity : 08/06/99

44. 19. Name : Mr. Mohamad Isa Bin Abdul Samad
Post : Chief Minister of Negeri Sembilan
Passport No. : D 831569 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : E- 6654-662-719-M
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 09/07/96
Date of Maturity : 09/07/99

45. 20. Name : Mr. Mohamad Isa Bin Abdul Samad
Post : Chief Minister of Negeri Sembilan
Passport No. : D 831569 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : J-5152-6161-311-D
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 24/01/97
Date of Maturity : 24/01/00

46. 21. Name : Mr. Sanusi Bin Junid
Post : Chief Minister of Kedah
Passport No. : D 659711 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : FG 3469-4462-9172 (DE)
Amount : USD 10,000,000.00
Date of opening account : 21/09/96
Date of Maturity : 21/09/99

47. 22. Name : Mr. Sanusi Bin Junid
Post : Chief Minister of Kedah
Passport No. : D 659711 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : H 7639-1722-5243 (MG)
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 09/06/97
Date of Maturity : 09/06/99

48. 23. Name : Mr. Sanusi Bin Junid
Post : Chief Minister of Kedah
Passport No. : D 659711 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
1 years
Account No : DC 7943-7716-2713 33 NB
Amount : S $ 3,500,000.00
Date of opening account : 10/12/97
Date of Maturity : 10/12/98

49. 24. Name : Mr. Abdul Ghani Bin Othmman
Post : Chief Minister of Johore
Passport No. : D 615791 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : GH 1299-4166-339 A
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 11/06/97
Date of Maturity : 11/06/99

50. 25. Name : Mr. Abdul Ghani Bin Othmman
Post : Chief Minister of Johore
Passport No. : D 615791 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : D 1471-3134-22 F
Amount : S $ 3,000,000.00
Date of opening account : 03/04/97
Date of Maturity : 03/04/99

51. 26. Name : Mr. Ramli Bin Ngah Talib
Post : Chief Minister of Perak
Passport No. : D 774511 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : AB 7193-4111-331 (A)
Amount : S $ 6,000,000.00
Date of opening account : 20/12/96
Date of Maturity : 20/12/98

52. 27. Name : Mr. Abu Zahar Bin Isnin
Post : Chief Minister of Malacca
Passport No. : R 515341 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency
3 years
Account No : FA 9132-3156-212 E
Amount : USD 2,000,000.00
Date of opening account : 11/04/96
Date of Maturity : 11/04/99

53. 28. Name : Mr. Abu Hassan Bin Omar
Post : Chief Minister of Selangor
Passport No. : D 493718 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M 819-5512-71 D
Amount : USD 3,000,000.00
Date of opening account : 06/05/97
Date of Maturity : 06/05/99

54. Name : Mr. Abu Hassan Bin Omar
Post : Chief Minister of Selangor
Passport No. : D 493718 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M 819-5512-71 D
Amount : USD 3,000,000.00
Date of opening account : 06/05/97
Date of Maturity : 06/05/99SENIOR PERSONNEL AROUND MAHATHIR55. 1. Name : Mr. Abdul Aziz Bin Ismail
Post : Chief Private Secretary of PM
Passport No. : R 814239 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
3 years
Account No : GM 5210-6125-8862-49 DG
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 10/04/96
Date of Maturity : 10/04/99

56. 2. Name : Mr. Abdul Aziz Bin Shamsuddin
Post : Political Secretary 1 to PM
Passport No. : R 722217 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : HD 4179-2416-3829-31AD
Amount : USD 3,500,000.00
Date of opening account : 21/12/96
Date of Maturity : 21/12/98

57. 3. Name : Mr. Mohammad Noordin Bin Bachik
Post : Private Secretary to PM
Passport No. : E 691432 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : SD 3912-4942-6918-72 DA
Amount : S $ 4,000,000.00
Date of opening account : 03/12/96
Date of Maturity : 03/12/98

Naruto Sensei said...

kasutlama said...

JOPON....JOPON,
DAH LA PENDEK ...AKAL PUN TERLIBAT SAMA...BENTONG....!!. HEHEHE...

BUDAK KECIKLAH KATAKAN OTAK PUN KEMETOT JUGAK HUHUHU..

__________________________

tapilah kan Otak Jepun dengan otak MELAYU UMNOBODOH mana lebih pintar?
dah tentulah Jepon kan kenapa nak ubah fakta? ko tanya menteri ko JEPON DGN MALAYSIA mana lebih MAJU!!! hahaha otak ko tu yang JUMUD kat UMNOBODOH TU LAH kesian 50 tahun satu teknologi pun tarak, copy paste teknologi negara luar punyalah yang korang pakai lu pikir la sendiri!!! hahahaha!!!! jEPON THE BEST NOT MELAYUUMNOBODO....WAKAKAKAK!!!!

Naruto Sensei said...

Naruto said

manalah taukan aku jadi boyfren
akak kasutlama n biskut perasa babi, pastu aku berdua2an dgnnya time akak depa tido aku buka kain dia aku rakam, pastu aku sebarkan. agak2 lah berani tak depa kata akak dia tak bermaruah..
--------------------------------

kasut lama said

APAKATA KAU AMBIK GAMBAR MAK KAU TENGAH BOGEL LAGI BAGUS, TAK PAYAH NAK LIBATKAN ORANG LAIN.
---------------------------
naruto answer

bagus2 tau pun ko marah yer tapi ko jaja cerita orang yang kena tu tak rasa bersalah korang ni UMNO bodoh Melayu UMNO memang BOdoh Kata orang tau bila dia kena tau marah huar huar huar!!! shikryotonimagasi..

Naruto Sensei said...

tok_gajah said...

Pakatan Rakyat TIDAK akan ke mana2, ke bumi kaki tak pijak, kelangit kepala tak sampai.

PR akan terus tinggal ter awang2 di udara hingga kiamat.
---------------------------------
tok gajah tu ko jaga sikit puak ko dah pupus nanti nampak pembalak umno habis ko dilapahnye. ko tu dah tak bole lari laju hahahah

Naruto Sensei said...

teori RAHMAN dah lengkap makna nya lepas ni berkuburlah UMNO hahaha

Naruto Sensei said...

dewata awan berapi said...

NIZAR PERSENDAKAN AL-QURAN...

NIZAR MURTAD...

NIZAR MURTAD...

NIZAR MURTAD...

PERHATIKAN MATA SI NIZAR TU...

SEPET SEMACAM JE...

SIAPA YANG BANYAK PUNYA MATA SEPET NI???

ALLAH NAK TUNJUK SIAPA NIZAR SEBENARNYA...

MUKA PUN ADA IRAS2 PUAK LAKNAT TU...

CELAKA SI NIZAR...

--------------------------------------
ko ni dah murtad lama dah sibuk nak kapirkan orang.. yang ko marah sangat kat Nizar apasal ade dia jentik telo ko ker.. sibuk je nak jaga islam kapir nih..ko ingat ko tu hensem sangat ke.. aku tau puak UMNO sakit hati tengok kempen Nizar kat bkt gantang dapat sambutan hangat tak macam kempen UMNO muram jer terpaksa pakai gadis seksi haru haru... nak tengok kempen NIzar bagus ke tak ade gambar bg email ko aku sent hahahaha

Naruto Sensei said...

Naruto sensei said...

Naruto said

manalah taukan aku jadi boyfren
akak kasutlama n biskut perasa babi, pastu aku berdua2an dgnnya time akak depa tido aku buka kain dia aku rakam, pastu aku sebarkan. agak2 lah berani tak depa kata akak dia tak bermaruah..
--------------------------------

kasut lama said

APAKATA KAU AMBIK GAMBAR MAK KAU TENGAH BOGEL LAGI BAGUS, TAK PAYAH NAK LIBATKAN ORANG LAIN.
---------------------------
naruto answer

bagus2 tau pun ko marah yer tapi ko jaja cerita orang yang kena tu tak rasa bersalah korang ni UMNO bodoh Melayu UMNO memang BOdoh Kata orang tau bila dia kena tau marah huar huar huar!!! shikryotonimagasi.. sesaper yang nak komen pasal kes ELI baca dulu posting aku nih...HAHAHAHA

Naruto Sensei said...

Alah Najib dengan Gobind singh pun tak boleh jawap soalan ade hati nak kawal Nuar tu pun pakai mamak tua tu nanti jadi penasihat la tu hehehe tapi kan lagi teruk nanti pasal Allah nak tujukkan nanti sesuatu tunggu ini Rahsia beb.. negara luar dah heboh dah kesian umno tak kekal nyer

Naruto Sensei said...

biskut said...

BILA AKU TENGOK VIDEO KLIP TU MEMANG AKU RASA NAK LEMPANG NIZAR TU. BANGSAT NIZAR.

-----------------------------------
bila aku tengok lak video tu rasa nak Lempang jer dewata dgn Biskut pasal bodo sangat..bila baca lak posting depa dua orang rasa nak rejam sampai mati pun ade..

Naruto Sensei said...

pelik aku puak2 UMNO BODO nih bila dah kalah merajuklah nak keluarlah dari sini tapi bila bukak je siasah ni ade je lu orang pencacai ni hahaha tak malu ker jilat ludah sendiri...

Unknown said...

gomo n the gang..........

ko semua berhujah bukan guna akal dan nas tp guna logik akal sokmo..

sampai bila pun ko orang tak kan sedar dan insaf bahawa umno parti yang haprak.....

Unknown said...

TAHNIAH PARA BLOGER PR........HUJAH KO ORANG ADA FAKTA

TERUSKAN PERJUANGAN

KITA KUBURKAN UMNO DALAM 2 BUKIT DAN 1 BATANG

DEWATA N GOMO NI MEMAG KAKI PENGAMPU UMNO..........

Atuk Banjar Masin said...

Pakatan Rakyat

DAP - parti yang diasakan oleh cina sosialist yang anti-Islam.

PKR - serpihan UMNO(buang busuk) yang kecewa dan tidak mendapat sambutan dari orang Islam.
Di Perak, dua pimimpin PKR keluar parti menyebabkan kerajaan PR tumbang.(bukti PKR tiada pendirian tetap)

PAS - Boleh dipergunakan oleh DAP dan PKR untuk meraih kuasa. Pendirian PAS sentiasa ber ubah2 mengikut sukahati pemimpinnya.

Tolak Pakatan Rakyat

tulangkering said...

GOMO April 3, 2009 7:47 AM
"UMNO MEMANG ADA RASUAH..SAPA SEKALIPUN ADA MENGAMALKAN RASUAH...
PAS PUN BANYAK JUGAK RASUAHNYA..."

Hey GOMO pendek akal. Kau ni hentam kromo sahaja. Apakah kita tidak boleh mengkritik amalan rasuah atas alasan semua orang melakukan rasuah?

Oleh sebab itu aku menasihatkan kau kalau ada suku sakat saudara mara kau kena rogol, kau jangan beritahu polis atas alasan rogol itu dimana-mana pun boleh berlaku. Polis yang tangkap orang merogol pun ada jugak rogol orang.

Kalau rumah kau kena pecah, kalau kereta kau kena curik, kau jangan sekali-kali kau report kat polis pasal pecah rumah dan curi kereta ni dimana-mana pun ada. Kalau itu semua berlaku pada kau, kau buat muka sardin saja.

ngalabu said...

Dewata, kasut dan gomo, kita sama-sama tunggu keputusan pilihan raya kecilni. kita lihat siapa yang kena. aku cadangkan kalu bn menang geng-geng keras pr dalam blog ini undur diri dan kalu pr menang kamu bertiga dan jali serta bn@umno undur diri. Tak kira menang 3 kosong atau 2 : 1 kira kalah juga. Kita mahu blog ini bersih dari caci maki dan yang keluar ialah idea-idea yang bernas dan tidak lari dari akidah.

Macam mana yang lain setujuke ?

ngalabu said...

tahniah noruto, kalu ada cerita keluarkan lagi, telanjangkan dia orang.

kikuk kikuk said...

belatok gajah said..
DAP - parti yang diasakan oleh cina sosialist yang anti-Islam.

PKR - serpihan UMNO(buang busuk) yang kecewa dan tidak mendapat sambutan dari orang Islam.
Di Perak, dua pimimpin PKR keluar parti menyebabkan kerajaan PR tumbang.(bukti PKR tiada pendirian tetap)

PAS - Boleh dipergunakan oleh DAP dan PKR untuk meraih kuasa. Pendirian PAS sentiasa ber ubah2 mengikut sukahati pemimpinnya.
...................................

jgn nak momokkan lagi laaa belatok gajah , la nih taun milenium jaman internet bukan nye jaman bien loooo kalo statement ko tuh xde fakta yg soheh xyah laaa nk xplain kt blog nih

kasutlama said...

ngalabu kata,

Dewata, kasut dan gomo, kita sama-sama tunggu keputusan pilihan raya kecilni. kita lihat siapa yang kena. aku cadangkan kalu bn menang geng-geng keras pr dalam blog ini undur diri dan kalu pr menang kamu
bertiga dan jali serta bn@umno undur diri. Tak kira menang 3 kosong atau 2 : 1 kira kalah juga. Kita mahu blog ini bersih dari caci maki dan yang keluar ialah idea-idea yang bernas dan tidak lari dari akidah.

Macam mana yang lain setujuke ?

APA PUNYA PERATURAN LAAA...
PERATURAN TAHUN ALIF LU ORANG GUNA...KAH KAH KAH...

kikuk kikuk said...

irza said ...
KITA KUBURKAN UMNO DALAM 2 BUKIT DAN 1 BATANG
................................

wow election kali nih aku tekenang c soi lek tuh laaa huahuahuahuahuaaaa

bravo irza........
iron7 aku loan lg ayat ko tuh..
HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

kasutlama said...

KALAU NAK BUAT POST FITNAH AKU PUN BOLIH BUAT KALAU TAK PUN COPY PASTE JER MANA2 POST ORANG LAIN TETAPI AKU TAK NAK TAMBAH DOSA KERING..HUHUHU...

IRONTUJUH, KITA NAK CIPTA FITNAH NIH SENANG JER....
ORANG YANG KITA FITNAH SIHAT SEMACAM TETAPI ORANG YANG BUAT FITNAH AKAN ADA JER MASALAH DALAM KEHIDUPAN. TERMASUKLAH KAU DAN PENCACAH ALKUNYITI YANG LAIN.

ALLAH PAY CASH....BRO, INGAT TUH...

kikuk kikuk said...

kasutlama ngomong...
APA PUNYA PERATURAN LAAA...
PERATURAN TAHUN ALIF LU ORANG GUNA...KAH KAH KAH...
...............................
peraturan taun alif tu laaa yg bernasss bahas debat ada fakta, tuh belom taun ba looooo lau taun ba memang da kompom laaa korang nih kureng lebehhh ngn saberi chek tuh

dewatawanberapi said...

kesian tgk budak kecik tu...
melalak sepanjang malam...anjing lah katakan

aaauuuu...
aaaaaauuuuuuu.....
aaaaaaaauuuuuuuuuuuuu......

ooii..anjing
ko blm bangun lagi ke??

ko tu taraf 'SELIPAR JEPON' jer

dewatawanberapi said...

BUKIT GANTANG, 4 April (Hrkh) - Calon PAS, Dato' Seri Mohd Nizar Jamaludin melahirkan rasa syukur apabila permohonan beliau untuk mencabar proses pelantikan Menteri Besar baru iaitu Dato' Dr Zambry Abdul Kadir oleh Sultan Azlan telah diluluskan oleh Mahkamah Tinggi.

NIZAR CABAR SULTAN

NIZAR AKAN HERET SULTAN PERAK KE MAHKAMAH

DEMI KUASA NIZAR SANGGUP BUAT APA SAJA...

apam taiping said...

dewata awan berapi said...

betul tu biskut...

lempang si nizar tu dengan iron maiden tu sekali...
.....................................
uish....
makan nasik ke mkn besi???beso sgt ke pelempang tu??

apam taiping said...

peluru sesat said...

BUKIT GANTANG, 4 April (Hrkh) - Calon PAS, Dato' Seri Mohd Nizar Jamaludin melahirkan rasa syukur apabila permohonan beliau untuk mencabar proses pelantikan Menteri Besar baru iaitu Dato' Dr Zambry Abdul Kadir oleh Sultan Azlan telah diluluskan oleh Mahkamah Tinggi.

NIZAR CABAR SULTAN

NIZAR AKAN HERET SULTAN PERAK KE MAHKAMAH

DEMI KUASA NIZAR SANGGUP BUAT APA SAJA...
..................................
ajaran sesat,
kalo mahkamah tinnggi da lulus tue biarla...kes stil jln mcm biasa,dia wat laporan psl rompakan kuasa tu,kalo dah mahkamah dapati sultan bersalah,tak terlepas gak dari undang2 kan??atau mmg institusi raja ni maksum?so juz tggu dan lihat jela,jgn emosional sgt....

Atuk Banjar Masin said...

Orang2 melayu sudah sedar rancangan DAP untuk berkuasa.

Lihat di P.Pinang walaupun ada seorang calun PAS yang menang, tetapi ianya telah dipinggirkan oleh DAP. Tidak diberi sebarang jawatan.

Di Kedah begitu juga, ada seorang calun DAP yang memang, dipinggirkan juga.

Apa ini kah yang dinamakan 'Pakatan Rakyat'?

"Pakatan Membodohkan Melayu' adale.

zali said...

benar kata tok gajah...

dap sentiasa mencantas melayu dan melayu pr pula sentiasa menyokong dap.

apa jenis nasi babi kangkang yang dah diberi oleh cock dan eli pada melayu pr nih.

sampai jadi sebegitu punya dungu...

DongfangWuDi said...

RAKYAT PERAK HARUS SEDAR...

JANGAN BAGI KEMENANGAN PADA PENDERHAKA MACAM NIZAR...

KERANA HASUTAN DAP...SANGGUP HERET SULTAN KE MAHKAMAH...

APA PUNYA MELAYU SI NIZAR NI...

ORANG MELAYU HARUS TOLAK NIZAR DI BT GANTANG...

NIZAR PATUT SEDAR...DIA TELAH DIBABIKAN OLEH DAP CELAKA

Unknown said...

salam tok gajah n zali........

mu ckp kt penang, sblm pr menang mu tak ingat ko sape jadi ketua menteri? parti gerakan la, tapi mase 2 umno yang banyak kerusi,...

jangan pandai kata kt orang aje, mcm orang lupe sejarah.....

sekarang ni rakyat dh tau, ape yang bn/umno telah lakukan...semuanya pembohongan nak tipu rakyat aje....asalkan perut sendiri buncit dengan rasuah


HIDUP UMNO.......HIDUP RASUAH

ADA KAWAN AKU BARU NI DAPAT 30 RIBU TAU MASA PAU UMNO......DIA KATA NI LA BEST MASA UNTUK BUAT DUIT........KALO MACAM NI LA CARA UMNO NAK BERKUASA..........PRU 13 NANTI TINGGAL BATU NISAN AJE

Naruto Sensei said...

peluru sesat said...
kesian tgk budak kecik tu...
melalak sepanjang malam...anjing lah katakan

aaauuuu...
aaaaaauuuuuuu.....
aaaaaaaauuuuuuuuuuuuu......

ooii..anjing
ko blm bangun lagi ke??

ko tu taraf 'SELIPAR JEPON' jer

--------------------------------

Kotu taraf mahluk yang takde kepintaran . biasalah peluru mana ada otak.. ntah2 ko kot yang bunuh altantuya hahaha !!! WOI MELAYUUMNO BODOH mana taraf ko kat dunia ni cuba ko cakap!!! nak tanding dengan bangsa aku hahaha 1000tahun ko bangsa ketinggalan kotau tak. bodoh je lah ko melalak. satu dunia tahu Melayu UMNO selama2 kena bodoh sampai dgn INDON pun korang ketinggalan pirahhh mangkuk!!!

DongfangWuDi said...

apam said...

uish....
makan nasik ke mkn besi???beso sgt ke pelempang tu??


KENA LEMPANG TU DAH KIRA BAGUS...
SEPATUTNYA NIZAR TU PATUT DI SULA SELURUH KETURUNANNYA TU...

BIAR BAKA PENDERHAKA TAK MEREBAK...

LAKNAT SI PENDERHAKA...

LAKNAT SI PENDERHAKA...

ALLAHUAKBAR...

ALLAHUAKBAR...

ALLAHUAKBAR...

Naruto Sensei said...

this is anfield said...
RAKYAT PERAK HARUS SEDAR...

JANGAN BAGI KEMENANGAN PADA PENDERHAKA MACAM NIZAR...

KERANA HASUTAN DAP...SANGGUP HERET SULTAN KE MAHKAMAH...

APA PUNYA MELAYU SI NIZAR NI...

ORANG MELAYU HARUS TOLAK NIZAR DI BT GANTANG...

NIZAR PATUT SEDAR...DIA TELAH DIBABIKAN OLEH DAP CELAKA

------------------------------

ko tu yang celaka dah la sial bangsat pulak tu ada hati nak kempen bodoh kat sini.. hoi BN guna pelacur gelek nak tarik undi lagi sial puak2 ni;; yang buat menteri jaga agama. memang bangsat lu puakumno ni!!!

DongfangWuDi said...

NARUTO,

KAU ORANG JEPUN KE??

KESIANNNNN...

MAK KAU MESTI MENYUNDAL KAT JEPUN TU...SBB TU DAPAT LAHIRKAN KAU...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

Naruto Sensei said...

GOMO said...
HUA..HUA..HUA...
IRON DAN KIKUK NI MEMANG LEMBAB...
TU LAH JANGAN BANYAK MAKAN LALAT...
HE HE HE....

NAK TENGOK KE GAMBAR???
EMMM DAH ADA DAH...RAMAI YANG DAH TENGOK KAU KOREK LAH MANO-MANO SAMPAI DAPAT....

ERRR VIDEO PUN ADO..HE HE HE...

SEBAB TU ELI BERKERAS NAK LETAK JAWATAN....HUA...HUA..HUA...

TAKPA NIK AZIZ KATA OK..LINE CLEAR...

HUA..HUA..HUA...

----------------------------------
patutla melayu UMNO ni bodoh gambar tampal dgn asli pun ko tak reti maknanye ko ni badah lagi pasal pc ni hahaha!!! melyu.. gambar tu ada 3 keping jer yang asli takpayah la ko nak tokok tambah buat kena laknat jer la puak2 ko nih ... tak caya tanya polis sebab depa yang siasat...bagero

kasutlama said...

KWAH..........
KWAH..........
KWAH............

JOPON MELAYU....HEHEHE.....
BAGEROOOOOO....!!!!

Naruto Sensei said...

GOMO said...
IRONSEVEN TAK PERNAH TENGOK KE??
KESIAN...YELAH KALAU DOK BUKAK BLOGG PAKATAN PEMBANGKANG NI MANA DEPA KELUAR CERITA BOGEL ELI TU..

HANG PI LAH BUKAK LAIN PUNYA TEAM...HE HE HE....
MANYAK LEBAT OO ITU BULU...

HE HE HE

--------------------------------

Macam ni punya orang nak pertahan Islam mabuk PORNO lah ko biasalah UMNO memang OTAK LUCAH pasaltu seks ni bagi dorang darah daging...pasal tu Najib dok kebas bini orang pun depa tak malu hahahah

Unknown said...

sape yg penderhaka sebenarnya? nak muntah aku.......kalo nak tau UMNO la penderhaka yang paling utama....

pada PAU UMNO 1993, telah di luluskan akta hak dan imuniti raja-raja melayu............

sape yang telanjangkan raja-raja? jawab nya UMNO haprak

di Kelantan sampai tabal raja yang baru, Tengku Ibrahim oleh tan sri anuar musa.......ni lagi teruk derhaka berbanding dengan nizar...

ko orang ni tak faham sejarah, pakai tembak aje...rakyat sedar sape yang derhaka sebenarnya?

UMNO PENDERHAKA, PERASUAH, PELACUR MELAYU YANG TERULUNG

DongfangWuDi said...

NARUTO,

AK USAHLAH BUAT PERANGAI TAK ELOK KAT SINI...

TAULAH KAU TU ANAK P*****R...

LEBIH BAIK KAU CARI BAPAK KAU KAT JEPUN TU LAGI BAIK...

Naruto Sensei said...

tok_gajah said...
Pakatan Rakyat

DAP - parti yang diasakan oleh cina sosialist yang anti-Islam.

PKR - serpihan UMNO(buang busuk) yang kecewa dan tidak mendapat sambutan dari orang Islam.
Di Perak, dua pimimpin PKR keluar parti menyebabkan kerajaan PR tumbang.(bukti PKR tiada pendirian tetap)

PAS - Boleh dipergunakan oleh DAP dan PKR untuk meraih kuasa. Pendirian PAS sentiasa ber ubah2 mengikut sukahati pemimpinnya.

Tolak Pakatan Rakyat
-------------------------------

ko pulak babi besar yang UMNO cipta untuk masuk dan buat kacau kat sini.. pastu mampus kena makan MELAYUUMNO BODOH

tapilah kan Parti mana yang dulu pernah diharamjadahkan oleh mahkamah kalau tak parti UMNO. maknanya UMNO haram disentuh atau disokong ... bila korang sokong maknanya korang pun haram jadah jugakla kan hahahah!!!!

Atuk Banjar Masin said...

UMNO akan tetap terus unggul dibawah pemerintahan YAB DSNTR.
Kepercayaan kaum cina dan india sudah mula kembali kepangkuan BN/UMNO.

Kaum bukan melayu sudah faham dengan cara pemerintahan BN/UMNO, mereka tetap menyokong NM/UMNO.

Kemenangan PR tempoh hari cuma kerana 'undi protest' penyokong UMNO terhadap DSAAB. Sekarang DSAAB sudah selamat berundur.

Dengan ini, semua 'undi protest' akan kembali menyokong UMNO.

Pada PRU13 nanti inshaAllah, Kedah dan Selangor akan kembali kepada BN/UMNO semula.

Naruto Sensei said...

this is anfield said...
NARUTO,

AK USAHLAH BUAT PERANGAI TAK ELOK KAT SINI...

TAULAH KAU TU ANAK P*****R...

LEBIH BAIK KAU CARI BAPAK KAU KAT JEPUN TU LAGI BAIK...

------------------------------
cakap pelacur pun takut hahaha konon nak jadi baik la tu
ko tu perangai macam sial.. pandai 2 je ko tuduh orang anak pelacur apa mak ko tak ajar beradab ker.. mak ko tak ajar ko jangan main tuduh tanpa bukti ker kalo takder mak kolah sebenarnya Pelacur sial pasal tak reti nak ajar ko cakap baradap... HEI MELAYUUMNO BERAPA HARGA MARUAH KO HAH!!! MARI AKU BAYAR KORANG SORANG2 PASTU KO JADI PENCACAI AKU KUTUK UMNO PULAK NAK TAK? BERAPA SEJUTA 2JUTA CAKAP !! TAPI KO KENA LAH JADI PENCACAI AKU PULAK SEBAB BANGSA AKU KAN BIJAK WAKAKAKA!!!

Naruto Sensei said...

this is anfield said...
NARUTO,

KAU ORANG JEPUN KE??

KESIANNNNN...

MAK KAU MESTI MENYUNDAL KAT JEPUN TU...SBB TU DAPAT LAHIRKAN KAU...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

---------------------------------
KESIAN 2MENTALITI MLAYUUMNO MEMANG BODOH KO TAK INGAT KER NENEK ATUK KO DULU KENA KONGKEK MASA BANSGA AKU JAJAH KORANG DULU BODOH2.. BANGSA AKU SIAP PIJK2 JE KAPALA ATUK NENEK KO DULU SAMPAI SEKARANG BANGSA KO TAK DAPAT BALAS APASAL!!!! pasal bangsa ko dah lama kena bodoh dgn umno yang korang sokong tuh....pasal tu bangsa korang ni takde nilai kat dunia nimelayu umno bodoh

Naruto Sensei said...

kasutlama said...
KWAH..........
KWAH..........
KWAH............

JOPON MELAYU....HEHEHE.....
BAGEROOOOOO....!!!!
------------------------------
kasut ko kata dah tak nak masuk sini pasal kat sini bodoh kan apasal ko ade lagi nih...ooo UMNO memang suka jilat ludah sendiri kan hahaha malunyerr takder maruah!!! pas ni kalo dah kalah hujah jangan nak merajuk nak kuar lak nanti ko masuk sure aku kutuk balik TEWLIAMAKAHAIloooobagerooo mesti tak faham kan sebab ko badoh pegi cari kamus jepun hahahah!!!

DongfangWuDi said...

AKU ADA BUKTI APE?

MINGGU LEPAS AKU GI JEPUN...
JUMPA SATU ORANG GILA MERAYAU2...

ORANG GILA TU SIAP BAWAK GAMBAR...SEBIJIK MACAM GAMBAR SI NARUTO NI..

ORANG GILA TU KATA ITU ANAK DIA...

PADANLAH...KETURUNAN ORANG GILA RUPANYA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

Naruto Sensei said...

tok_gajah said...
UMNO akan tetap terus unggul dibawah pemerintahan YAB DSNTR.
Kepercayaan kaum cina dan india sudah mula kembali kepangkuan BN/UMNO.

Kaum bukan melayu sudah faham dengan cara pemerintahan BN/UMNO, mereka tetap menyokong NM/UMNO.

Kemenangan PR tempoh hari cuma kerana 'undi protest' penyokong UMNO terhadap DSAAB. Sekarang DSAAB sudah selamat berundur.

Dengan ini, semua 'undi protest' akan kembali menyokong UMNO.

Pada PRU13 nanti inshaAllah, Kedah dan Selangor akan kembali kepada BN/UMNO semula.

---------------------------

YE KE ISHH TAKUT NYEE HAHAHA!!! NTAH2 NANTI TAK SEMPAT TAU2 NAJIB MAMPUS SAKIT JANTUNG MENGEJUT MAKLUMLAH ALTANTUYA SELALU BIKIN NAJIB TERKEJUT YALAH SEKARANG NI KAN MATI TERKAJUT NI BIASA TERJADI.. NTAH KO YANG TAK SEMPAT TENGOK KEJATUHAN BN SEBAB KO TU GEMUK SANGAT SENANG KENA SAKIT JANTUNG HAHA LAGI CEPAT MAMPUS HUHUHU!!!

kikuk kikuk said...

blatok gajah ngomong..
UMNO akan tetap terus unggul dibawah pemerintahan YAB DSNTR.
Kepercayaan kaum cina dan india sudah mula kembali kepangkuan BN/UMNO.


...................................

nak cari simpati la tuh cover line tp ape2 pon aku stuju pieyem tuh wat sekurang2nye die org yg kene ISA tuh bole xplain kt public cmne die org kat dalam tuh tp aku rasa mesti bersarat laa tuh lau dapat bebas biasa laaa kn nak ceramah pon ada isu yg tak bole sentuh ape kedodol nih jeck???? macam budak tadika je law yg korg wat.

iron7 said...
HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

Naruto Sensei said...

ngalabu said...
tahniah noruto, kalu ada cerita keluarkan lagi, telanjangkan dia orang.

-------------------------------
TQ.PENAT AKU MALAM TADI NAK CONTACT KEDUTAAN ISRAEL PASAL AKAUN LAHABAU2 NILAH APA BLOGGER bpn NAK KATA TANYA MENTERI KO SEKARANG!!! NASIB BAIK MEMBER KAT JEPUN NAK TOLONG... HAHAHA.. SIAPA BARUA YAHUDI SEKARANG HAHAHA!!!UMNOLAH...

Naruto Sensei said...

kasutlama said...
KALAU NAK BUAT POST FITNAH AKU PUN BOLIH BUAT KALAU TAK PUN COPY PASTE JER MANA2 POST ORANG LAIN TETAPI AKU TAK NAK TAMBAH DOSA KERING..HUHUHU...

IRONTUJUH, KITA NAK CIPTA FITNAH NIH SENANG JER....
ORANG YANG KITA FITNAH SIHAT SEMACAM TETAPI ORANG YANG BUAT FITNAH AKAN ADA JER MASALAH DALAM KEHIDUPAN. TERMASUKLAH KAU DAN PENCACAH ALKUNYITI YANG LAIN.

ALLAH PAY CASH....BRO, INGAT TUH...

----------------------------------

PERGILAH TANYA pm KO TUH BETUL KE TAK TAK PAYAH NAK KATA FITNA KER APE SURUH POLIS SIASAT.. KALO NAK AKU SENDIRI BOLEH BAGI KERJASAMA ADA BERANI??? OO KALO PR PUNYA SEMUA FITNAH KORANG FITNAH ORANG SEMUA BETUL IS IS IS MEMANG MANGKUK!!!

kikuk kikuk said...

anfield said...
AKU ADA BUKTI APE?

MINGGU LEPAS AKU GI JEPUN...
JUMPA SATU ORANG GILA MERAYAU2...

ORANG GILA TU SIAP BAWAK GAMBAR...SEBIJIK MACAM GAMBAR SI NARUTO NI..

ORANG GILA TU KATA ITU ANAK DIA...

PADANLAH...KETURUNAN ORANG GILA RUPANYA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

.........................


jgn lari tajuk bebual macam budak skol tadika je ko nih aku nk ko debat kt blog nih ngn fakta bknyer auta
iron7 aku loan lg ayat ko tuh..
HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

harisuddin said...

assalamualaikum
kpd semua muslim d malaysia
marila kite besatu menentang segala bntk kjahatan termasuk pergerakkan yg dinamakan "ILLUMINATI @ New world Order" di bwh adalah petikan yg betajuk "2013 ILLUMINATI BLUEPRINT: Next Target Malaysia" sedara smua blh bc psl bende ni dkt http://hanzoushinrei.blog.friendster.com/2008/12/2013-illuminati-blueprint-next-target-malaysia/.
selain itu bg yg berkesempatan blhlah download clip bertajuk "the arrival"@ "noreagaa & achernahr" ade 50 clip semuanya. didalam clip tersebut ade menunjukkan tande2 kemunculan dajjal dan byk lg. tontonila dan hayatilah.. demi agama islam marila kite besatu. kpd sape2 yg dah ad clip tu tlg sebar2kan..

harisuddin said...

clip tu blh download di youtube. type je the arrival @ noreagaa & achenahr..

Naruto Sensei said...

this is anfield said...
AKU ADA BUKTI APE?

MINGGU LEPAS AKU GI JEPUN...
JUMPA SATU ORANG GILA MERAYAU2...

ORANG GILA TU SIAP BAWAK GAMBAR...SEBIJIK MACAM GAMBAR SI NARUTO NI..

ORANG GILA TU KATA ITU ANAK DIA...

PADANLAH...KETURUNAN ORANG GILA RUPANYA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

--------------------------------
LAH RUPANYER TU BAPAK KO ASAL LAH KO KATA BAPAK KO GILA HIHIHI BODOH2 BUKTI KEPALA KO BIOL.. HAHAHA!!! BAPAK AKU ADEJER KAT SINI APASAL KO NAK PERGI JEPUN LAK EH EH NANTI! OO KO KATA KO PERGI JEPUN KER KO NAIK KAPAL APEYEE... JANGAN NAK TORAK LAH NAK BAYOR DUIT KERETA KO PUN TAK MAMPU ADE HATI NAK KE JEPUN HAHAHA!!!! pencacai2 lagi sekali aku offer lagi baik dari BN offer nak tak jadi pencacai aku!!!

DongfangWuDi said...

kikuk said...

jgn lari tajuk bebual macam budak skol tadika je ko nih aku nk ko debat kt blog nih ngn fakta bknyer auta


AKU BACA JUGAK APA YG DITULIS KAT ATAS TU...

TAPI AKU TAK JUMPA PULAK POST KAU YANG ADA FAKTA...

ASYIK MENYAMPUK JER...

JALANLAH LUUUU...

Naruto Sensei said...

apa klass BN bagi hotel 3* je kat korang kalokorang jadi pencacai aku 5* siap sorang sebijik rumah aku bagi nak tak!!! tapi syarat utama jadi pencacai aku kerja utama maki UMNO hahaha!!!petang nih BN bagi korang melantak apa pulak ye...hahaha

Naruto Sensei said...

tapi pelik tak kalo bendera Israel korang boleh kibarkan kat PWTC lagi tak guna korang ni UMNO sebenarnyelah penyesat UMAT ISLAM melayu sebenarnya..

Naruto Sensei said...

biskut said...
ironbodoh cakap
aku pon tergelak tengok tajol 'pandai' baca ayat quran. pastu zamry pulak kata 'na'uzubillahi min zaalik' tergagap2 mcm tak penah sebut selama ni...

haha...kelakarnya wajah2 pemimpin ISLAM umno ni..sebijik mcm org fasik dan munafiq..

SETAHU AKU... KALAU TAK TAHU KENA AJAR... KALAU SALAH BETULKAN... TAPI NIZAR BANGSAT DAN KAU SEKALI BANGSAT... BOLEH GELAK.

APA JENIS ORANG ISLAM MACAM NIZAR DAN KAU NI.

SATU LAGI BILA PULAK AKU NGAKU TAK PANDAI BACA ALQURAN????

IRON SUKA BUAT FITNAH. FITNAH DOSA BESAR
-----------------------------------

kalo ko tau baca Quran cari dalam Quran ayat mana halal kan buka tudung, ayat mana boleh rasuah, ayat mana boleh menipu, ayat mana di benarkan tolak hukum hudud,ayat manalak boleh tangkap orang tanpa dakwa isa la, ayat mana lak boleh main bini orang, ayat mana pulak kena berjuang kerana kebangsaan, dan apa hukum orang yang tolak hukum islam cuba ko teliti tgk jagn cakap je tau .. oh tau baca jer kot tak tau makna takpe2 belajar lagi...

budak adil said...

org umno x berani jawab soalan aku..soalan yg senang..
KENAPA ROSMAH X PAKAI TUDUNG????

Naruto Sensei said...

oooh time ni pencacai semua tengah minum petang di hotel yang bn sedikan hehehe matakedarah banyak2 ye.. hahaha askar upahan.. berjuang sebab rasuah!!!

Naruto Sensei said...

Biskut merri

SETAHU AKU... KALAU TAK TAHU KENA AJAR... KALAU SALAH BETULKAN... TAPI NIZAR BANGSAT DAN KAU SEKALI BANGSAT... BOLEH GELAK.

APA JENIS ORANG ISLAM MACAM NIZAR DAN KAU NI.

SATU LAGI BILA PULAK AKU NGAKU TAK PANDAI BACA ALQURAN????

----------------------------

mcm mana tak gelak tajol dgn zamry macam ketam nak ajar orang berjalan sendiri pun tak betul tu pon ko tak reti pikir aparaa>>>

Naruto Sensei said...

MCA tuntut jawatan TPM Cina
Apr 3, 09 3:03pm
Timbalan setiausaha agung MCA menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak mewujudkan jawatan timbalan perdana menteri dan timbalan pengerusi BN untuk diisi presidennya bagi mencermin "perkongsian kuasa sebenar".

"Rakyat Malaysia pelbagai kaum telah lama menerima dan memberi sokongan penuh kepada ideologi pentadbrain berasaskan kepada perkongsian kuasa di negara ini.

"Bagaimanapun, selepas 52 tahun merdeka, kita terus merasakan bahawa perkongsian kuasa itu hanya satu slogan dan tidak mencermin situasi sebenar, yang kita amat harapkan menjadi kenyataan pada suatu hari nanti.

"Oleh itu, rakyat Malaysia kini kecewa dan tidak puas hati dengan situasi sebenar kita sekarang kerana ia hanyalah satu cakap kosong," kata Datuk Loke Yuen Yow.

Menurutnya lagi, jawatan kedua timbalan perdana menteri untuk presiden MCA bukan sahaja membantu merealisasikan konsep perkongsian kuasa, tetapi juga menunjukkan bahawa kerajaan memberi kepentingan kepada peranan dan sumbangan kaum Cina dalam proses pembinaan negara.

Loke menambah, jika diberi jawatan seperti dituntut, presiden MCA boleh, dalam kapasitinya sebagai anggota kabinet, membantu menggariskan dasar yang lebih adi dan berfaedah kepada semua pihak, terutama masyarakat Cina dalam ekonomi dan pendidikan.

Beliau juga menegaskan bahawa MCA telah mewakili perjuangan masyarakat Cina, untuk mencapai kemerdekaan negara, bersama Umno dan MIC pada 1957.

"Oleh itu, dalam proses pembinaan negara, sumbangan yang dihulurkan oleh MCA dan masyarakat Cina adalah amat banyak dan sangat besar," tambahnya.

Pada masa yang sama, Loke mengulangi lagi desakan awal MCA bahawa presidennya mesti dilantik sebagai timbalan pengerusi Dewan Tertinggi BN.

"(Pelantikan) ini akan memanifestasikan senario sebenar perkongsian kuasa bawah pentadbiran Datuk Seri Najib," tambahnya.

"Sebagai seorang pemimpin yang bijak dan berpandangan jauh, Datuk Seri Najib perlu melihat peri pentingnya dan keperluan mewujudkan jawatan-jawatan timbalan perdana menteri Cina dan timbalan pengerusi Dewan Tertinggi BN - yang kedua-duanya dipegang oleh presiden MCA."
---------------------

apalagi pencacai UMNO tu MCA dah minta yang bukan2 tu serang lah sebelum kerajaan dikuasai MCA hahaha !!! tangoklah perangai MCA dalam diam dia serang hahaha padan muka UMNO...

kikuk kikuk said...

anfield said...
kikuk said...

jgn lari tajuk bebual macam budak skol tadika je ko nih aku nk ko debat kt blog nih ngn fakta bknyer auta


AKU BACA JUGAK APA YG DITULIS KAT ATAS TU...

TAPI AKU TAK JUMPA PULAK POST KAU YANG ADA FAKTA...

ASYIK MENYAMPUK JER...

JALANLAH LUUUU...

aku menyampok sebab ko nye debat xde fakta badigol stakat nak auta heiii pegidah bebual ngn dak2 skol tadika tuh sb akal otak ko tuh setaraf ngn dak2 tadika je...
set2 aku seme nye siap fakta ko tak sanggah pong

Naruto Sensei said...

HAHAHA MARI MARI MARI MALAM INI DI BUKIT GANTANG KITA AKAN BERDENDANG BERSAMA JAMAL ABDILLAH!! AKAN TURUN DENGAN JARUM2 SUNTIKANNYA UNTUK MENGHIBURKAN ANDA .. MARILAH UNDI UMNO KERANA ANDA AKAN HAYAL DENGAN ALUNAN MUSIK SEHINGGA OTAK ANDA AKAN BEBAL SEPANJANG HAYAT.. JANGAN LUPA INI JUGA AKAN MENJADI BUDAYA MELAYU YANG AKAN DIHORMATI OLEH MENTERI AGAMA KITA YANG TERSOHOR YB JAHIT KELADI GATAL hahahahahaa!!! p/S UNTUK LEBIH MENGHAYATI PERJUANGAN BN JANGAN LUPA HISAP LAH DADAH SEKALI ANDA PASTI MATI HAHAHAHHHAAAA!!!

Naruto Sensei said...

HUHUHU kenapa tuan2 dan Puan2 tak datang ke konsert Jamal penat kami menunggu anda!!! jarum free pun kami dah sediakan huhuhu kenapa? kenapa? apa yang tak cukup dah beratus ribu kami dah habiskan kenapa huhuhu konsert ni tak best ker waaaawawaaa!!! malulah kami nak jawap dengan YB Jahit Keladi Gatal waaawaawaaaa!!!! tiket langsung tak laku huhuhu ik isk!! adekah tuan2 dan puan2 dah taknak berhayal lagi.?? macam ni bngkuslah BN wawaaaaa!!! sokonglah !!! mamak det tolong lah PR kuat sangat nih..haaaaahuhuhu!!!

PeRWiRa_aDiL said...

Naruto.. ko mmg raja lawak kat sini la, hahahahahah!!

HIDUP UMNO..HIDUP RASUAH..
HIDUP RASUAH..HIDUP UMNO..
BAGI SALAH..TAK BAGI KALAH..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...