Tuesday, March 17, 2009

Rasuah: Umno diberi notis 7 hari

KUALA LUMPUR, 17 Mac: Beberapa minit sebelum sidang akhbar Jawatankuasa Disiplin Umno bermula, dua pemimpin pertengahan Umno menghantar notis rasmi kepada mereka, "selesaikan segala laporan salah laku sebelum mesyuarat agung atau kami akan ambil tindakan melalui mahkamah".

Notis dalam bentuk surat itu dihantar kepada Majlis Tertinggi Umno melalui Setiausaha Agung Umno dan salinannya dihantar kepada Jawatankuasa Disiplin melalui serahan tangan.

Datuk Kadar Shah Sulaiman dan Datuk Mazlan Idris menantangani surat notis itu di depan wartawan Siasah di samping tiga lagi pemimpin pertengahan Umno.

Ia kemudiannya diserahkan kepada penghantar surat kira-kira jam 2.30 petang iaitu satu jam setengah sebelum sidang akhbar khas Jawatankuasa Dispilin Umno dijadualkan bermula.

Laporan penuh dalam Siasah Jumaat ini.

15 comments:

Awey Kelate said...

Mana geng-gng UMNO/BN ni....Insya AlLah, mungkin ditakdirkan AlLah SWT BN/UMNO berkecai di tangan Najib dan knco-konconya. Mahathir pun tumpang la semangkuk, sepatut umur dah dekat dengan expiry date, pergilah buat amal banyak-banyak, bukan dok gila talak dengan jawatan PM lagi.
Mungkin sumpah rakyat yang teraniaya, terhadap Dr M akan terkena atas kepala anaknya Mukhriz

nazmi said...
This comment has been removed by the author.
nazmi said...

inilah politik melayu, banyak betul main wayang, dah tenat mcm ni pn nk main wayang lg, nantikan kesudahan drama UNO ni tidak lama lg. sesungguhnya janji Allah itu benar. doa2 dari rakyat yang dizalimi akan akan terjawab dengan kejatuhan UMNO BN tidak lama lg insyaallah, hanya masa yang akan menentukan nya.

ironseven said...

apa nak di kata...

puak2 pencacai umno dh lari. malu dan hilang sudah maruah diri. rasuah dah sebati dah jadi darah daging.

betol le kata2 org, NAK KAYA MASUK UMNO...ketua cawangan pon bisa dpt projek juta2...

apa nak di kata...

roh_insan said...

Tahniah Pak2 Dato'

Bagi pendapat aku inilah pun carenye klu nak nyambung NYAWE PAK LAH terus kekal jd PM.

Ape lg care yg Pak Lah ade untuk nyambung NYAWE klu tak ade kes mcm ni,n ape care lg yg ade untuk nyekat Najib dri jd PM.

Ape pun tahniah kat KJ,percaturan yg sgt hebat n licik.Sian kat Najib,luar dlm dok ngentam die.

checkmate said...

KULI adalah seorg pejuang UMNO yg tulen...namun sayang beliau di pinggirkan

checkmate said...

SPRM BODOH...

LAMBAT AMBIL TINDAKAN...
LEMBAGA DISIPLIN UMNO LEBIH HEBAT DRP SPRM KER?

BODOH BETUL POLITIK WANG TU RASUAH..

TANGKAP ALI RUSTAM DGN KHAIRY..

MEREKA PERLU DILUCUTKAN JWTN KETUA MENTERI MELAKA DAN MP...

NI LAH ORG MALAYSIA...ALI RUSTAM TELAH TERNYATA BERSALAH DGN KES RASUH TAPI MASIH JADI KETUA MENTERI MELAKA....

BODOH MALAYSIA BN

Firdaus AMK PKR said...

PELIKKAN?
Diambil tindakan disiplin..
tetapi tidak dilucutkan jawatannya dalam politik..
PELIKKAN?

oh..nilah yang dipanggil dalam umNO istilah 'POLITIK WANG"..
Taktik menghalalkan CARA!
RASUAH tetap RASUAH!

PELIKKAN?
Team Pak Lah..Yang kena tindakan..
Bermulalah satu demi satu penyingkiran untuk menguatkan lagi sokongan terhadap NajibAltantuya.

TELUS KE?
NI ke yang dipanggil telus?
Geli mata ni nak baca dari salah seorang pencacai umNO menulis SPRM TELUS?
TELUS KE?

KESIMPULAN..
AMAL SIKAP DOUBLE STANDARD.

Firdaus AMK PKR said...

Kami (PR)
telah meramal didalam perhimpunan agung umNO nanti..
akan adanya TEAM A dan TEAM B.

Dan

Perpecahan didalam umNO ni akan menjadi semakin teruk dan parah dan menjadi tontonan rakyat Malaysia.

Ia seperti berlaku semasa umNO dahulu pernah terjadinya TEAM A dan TEAM B sehingga terjadinya perpecahan dan parti umNO itu sendiri diharamkan pertubuhannya..
Pada lewat 1980an..
Cuba anda ingat kembali..

Ramalan dari kami (PR)

Setiausaha AMK-PKR Bhg Sembrong
Johor.

cacingjeBN said...

tak payah kita serang pas ni ahli umno sendiri memberontak tengoklah macam mana depa nak kempen di dua bukit nanti kalo dah ada tak pusa hati

cacingjeBN said...

kalau kat negeri Jepun dah lama mampus dah pemimpin macam ni. baik konon! mana baik nya perasuah ni

cacingjeBN said...

kalo dah rasuah samalah ooii! tangkap mereka2 ni kan dan disahkan bersalah polissss dan SPRM apalagi tangkapla ooi buta ke ...Pas ni kita leh buat Repot polis dakwa Polis dan SPRM bersubahat melindungi rasuah Pimpinan Umno... Pandai yee buta dan pekak kan telinga pasal Rasuah Umno...

cacingjeBN said...

SPRM tu istilah sebenarnya ialah Suruhanjaya Pelindung Rasuah Mahzab umno

cacingjeBN said...

kalo nak tau gambar ni la anak najib best ooi awek dia minah salleh ada lak mamat slih sekali tu nafsu besar nih

acoi2005 said...

2 org mamat nih silap pilih parti kot...nak banteras rasuah 100% bukan dok dlm umno lg dah...politik wang la konon nye...rasuah lain ekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...