Wednesday, May 14, 2008

Saya tahu rasuah tetapi bukan sehebat ini - Ronnie Liu

KUALA LUMPUR, 14 Mei: "Saya tahu kerajaan BN sebelum ini memang banyak melakukan rasuah tetapi tidak sehebat ini," kata Exco kerajaan negeri Selangor, Ronnie Liu dalam majlis PAS bersama media malam tadi.

Kira-kira 200 wartawan dan blogger serta pemimpin PAS menyertai majlis di sebuah hotel itu. Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengetuai pemimpin PAS menemui para pengamal media untuk menyatakan terima kasih kepada mereka.

Ini kerana, dengan sokongan mereka, PAS dan lain-lain parti Pakatan Rakyat menang besar dalam pilihan raya lalu.

Menurut Ronnie, secara umumnya beliau memang tahu rasuah berlaku dalam kerajaan negeri Selangor sebelum menjadi Exco lagi tetapi apabila menjadi Exco kerajaan negeri beliau terkejut gejala rasuah yang terlalu parah di negeri itu.

Ronnie sebelum ini membuat beberapa laporan polis atas beberapa isu rasuah dan salah guna kuasa yang berlaku dalam kerajaan negeri Selangor sebelum ini.

Laporan penuh dalam Siasah Ahad ini.

9 comments:

irfandina said...

semacam ada perasaan muak dan jengkel apabila membaca statement yg dibuat oleh pemimpin pr...tak habis2 dengan segala macam `tuduhan' kepada pemerintah yang lepas...come on pls move forward...now it's time to deliver what has been promised in the previous election...kalau betul banyak rasuah dan penyelewengan then proceed je dengan tindakan undang2...bukankah itu lebih baik rather then keep on came out with nonsense statements...jgnlah bersikap lebih sudu dari kuah..sedangkan mb selangor sendiri pun tak bising macam ni..then who are u???

Aku woi.. said...

wei..hang sapa..umno ke bn..Dah si roni bgtau buat repot polis..tu sebahagian dari kerja la nak pastikan undang-undang, yg tak betul kena betulkan.Tulah nama kerja,hang bagus sgt..

suhaimi said...

jgnlah jadi bodoh irfandina,rakyat perlu tahu apa yg berlaku dlm pemerintahan yg lepas.berapa byk duit rakyat yg tergadai dgn sikap pemimpin UNMO kebas duit rakyat!kalau tu duit awak takpelah awak nk ckp mcm tu!awak hanya pandai ckp je!isi takde!
kalau semua org mcm awak,jahanamlah negara.awak ingat hari ni bawa kea pergi mahkamah,esok boleh jatuh hukum!rakyat perlu tahu penyelewengan yg berlaku.kalau tak tahu apa2,bau=ik diam je..........

meon_peon said...

semacam ada perasaan muak dan jengkel apabila membaca penyelewengan2 yg dibuat oleh pemimpin BN...

tak habis2 dengan segala macam `rasuah' dibuat pemerintah yang lepas...

come on pls look forward...

now it's time to change coz what has been given by Malaysian in the previous election...

bukan tuduhan tp kenyataan...

kalau la benda2 camni kluar Edisi Siasat maybe pmimpin PR xpyh susah2 nak buat statement...

Ke Arah Kebebasan Media...

mat terab said...

org mcm irfandina ni memang x leh pakai mangkuk hayun....kalau duit mak bapak dia tak pe la nak senyap-senyap je.... ni duit rakyat la woi, dah tentu rakyat nak tahu.........

khairuni said...

aku sokong cakap mat terap...irfandina ni memang x leh pakai langsung....perbuatan yang salah pun nak tegakkan...jangan jadi munafik...sesungguhnya orang munafik itu lebih teruk dari orang kafir...cari2 la buku agama...

kulatlapok said...

kepada blogger sekalian

aku rasa si "irfandina" nie satu geng dengan "abe Mie". Diaorang ni punya komen macam satu hati dan penyokong kuat UMNO/BN yang membawa rebah.

*ps-aku ni masih lagi ahli UMNO selalu je bertekak bila mesyuarat. bila yang salah kita nak tegur pun ada ahli lain yang marah rupanya oh..!! "jaga periuk nasi"

suhaimi said...

kulatlapuk...

kalau dah tahu umno mcm tu,nk tunggu apa lagi?keluar jelah.bukan umno je yg boleh jaga melayu,PAS pun boleh.bukan setakat melayu,islam pun bela.
bukannya saya nk mengajar,cuma pelawa kekawan kat sini.

jehan said...

berbincang ler secara baik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...