Monday, August 27, 2007

PAS letak 40% muka baru di Terengganu


KUALA LUMPUR, 26 Ogos: PAS akan meletakkan tidak kurang dari 40 peratus muka baru sebagai calon parti itu di Terengganu dalam pilihan raya umum akan datang, kata Pesuruhjayanya, Datuk Mustafa Ali.


Katanya, calon-calon ini pula akan terdiri dari orang-orang yang lebih muda dari calon-calon parti itu sebelum ini.


Beliau berkata demikian dalam wawancara khas dengan akhbar Siasah yang disiarkan dalam versi cetak akhbar itu yang berada di pasaran kini.


Mustafa juga melahirkan keyakinan PAS akan memerintah semula Terengganu selepas pilihan raya umum akan datang.


"Insya Allah kita yakin, kita boleh menawan semula negeri Terengganu. Dalam hal ini kita telah menetapkan sasaran kita melepasi angka kemenangan di negeri Terengganu," katanya dalam wawancara khas itu.


Dalam wawancara itu, Mustafa berkata, sasaran 40 kerusi yang ditetapkan oleh Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa dalam pilihan raya umum nanti adalah wajar dan berdasarkan kajian PAS sendiri.


"PAS sendiri akan bertanding lebih dari 70 kerusi Parlimen dalam pilihan raya umum akan datang dan kurang sedikit berbanding tahun 2004," kata Mustafa.


Beliau juga berpendapat jika PAS menang 40 kerusi itu, teras politik Malaysia akan beralih kepada PAS berbanding kepada Umno sebelum ini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...