Saturday, March 1, 2008

Ini penggal terakhir saya bertanding, Mustafa Ali


KUALA LUMPUR, 1 Mac: Ketua Pengarah Pilihan Raya PAS yang juga Pesuruhjaya PAS Terengganu, Datuk Mustafa Ali membuat pengumuman mengejutkan di majlis anak Terengganu di perantauan hari ini, "ini adalah penggal terakhir saya bertanding pilihan raya".

"Selepas ini saya tidak akan bertanding lagi dan memberikan peluang kepada orang-orang muda pula," katanya di hadapan kira-kira 100 tetamu.

Musfafa yang bertanding di Dun Alor Limbat, Terengganu kali ini kalah kedua-dua kerusi yang ditandinginya dalam pilihan raya 2004 lalu iaitu Parlimen Dungun dan Dun Pengkalan Berangan, Terengganu yang kedua-duanya beliau menangi pada tahun 1999 lalu.

Selepas kalah 2004, Mustafa telah mula menunjukkan sikapnya mahu berada di 'kerusi belakang' politik tanah air apabila beliau tidak bertanding sebarang jawatan dalam muktamar PAS tahun 2005 lalu.
Bagaimanapun, beliau dilantik untuk mengetuai PAS Terengganu apabila dilantik sebagai Pesuruhjaya PAS negeri oleh Presiden PAS, Dauk Seri Abdul Hadi Awang.
Mulai tahun itu juga PAS Terengganu melantik ramai orang muda dalam saf kepimpinannya utamanya iaitu setiausaha, bendahari dan ketua penerangan PAS negeri.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...