Wednesday, March 5, 2008

Berpuluh buah bas bertolak dari Bukit Jalil Jumaat ini

KUALA LUMPUR, 5 Mac: Berpuluh-puluh buah bas dijangka akan bertolak dari Stadium Bukit Jalil pagi Jumaat ini menuju ke Kelantan.

Menurut sumber, Setiausaha Kerja Umno, Brig Jen(B) Husaini akan melepaskan mereka dari stadium berkenaan.

Umno mendakwa mereka adalah pengundi luar yang mahu pulang ke Kelantan untuk mengundi namun menurut sumber, sebahagian dari mereka adalah pengundi hantu yang didaftar Umno untuk mengundi di Kelantan.

Siasah difahamkan, PAS telah meminta orang ramai agar mengambil gambar-gambar mereka kerana ia bakal dijadikan bukti dalam sebarang kes selepas pilihan raya nanti.

Sebahagiannya adalah dari Selatan Thailand yang mendapat kad pengenalan ekspres untuk membolehkan mereka mengundi bagi menjatuhkan kerajaan PAS di Kelantan.

Seorang pegawai Jabatan Pendaftaran Negara telah membuat pengakuan kepada rakannya, dia mempunyai 30,000 nombor kad pengenalan yang didaftar untuk penduduk Islam selatan Thai bagi membolehkan mereka mengundi BN di Kelantan dalam pilihan raya kali ini.

Laporan lanjut Siasah Khamis ini.

1 comment:

davud said...

ini apa cerita...saya dengar ini macam pun tak dak syok....kalau ini ada betul ...u all mau kasi bawak tengah ....kasi complaint & kasi semua orang tahu .....ini claim kasi bawa mahkamah....mana boleh itu orang melayu selatan thai senag-senang diorang kasi IC....you kasi jadi kes lah ini hal....kasi report oleh masuk court....mau ada cukup proof saja....ini kerajan salah kuasa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...