Friday, October 30, 2009

Fikir baik buruk sebelum terima Ibrahim dalam Umno

PANDANGAN sesetengah pihak yang mahukan Datuk Ibrahim Ali kembali ke dalam Umno telah menimbulkan pendapat yang berbelah bahagi di kalangan Umno baik di peringkat nasional, negeri dan juga Umno Pasir Mas sendiri.

Ada yang merasakan ‘kepulangan’ Ibrhim wajar kerana beliau dikatakan dapat memperkuatkan kedudukan parti dan memberi ancaman baru kepada PAS.

Sebaliknya bagi mereka yang kurang senang dengan kerencaman gaya politik ahli Parlimen bebas itu merasakan elok kalau Ibrahim dibiarkan terkontang kanting tanpa berjejak di bumi nyata untuk memberi kesedaran kepadanya.

Salah seorang ahli Umno Bahagian Pasir Mas, Datuk Dr Wan Suhaimi Wan Daud melihat cadangan untuk membawa masuk Ibrahim ke dalam Umno sebagai subjktif, ada baik dan ada buruknya.

Bagi beliau cadangan membawa masuk itu hendaklah difikir secara mendalam dan direnungi dari berbagai sudut dan tidak dibuat secara terburu-buru.

Laporan lanjut dalam akhbar Siasah keluaran terbaru

8 comments:

mazin said...

Sap-sapopun tak payah terima Ibrahim Ali,kalau dia minta juga parti Makkal Sakhtipun elok jangan bagi peluang.

AsyMok_ambo said...

Biarkan Si Luncai dengan labu-labunya.
ISTIGHFAR.

blue_dream said...

ibrahim tubuhkan parti katak bersatu jela.ajak ezam,osman jailu etc.

Proton Saga said...

TAK PAYAH TERIMA DIA BIAR IA TERJUN DENGAN LABU-LABUNYA.

DIA DAH NAMPAK IA AKAN DITOLAK OLIH PENGUNDI JIKA WAKIL BEBAS, NAK MASUK PAS TENTU DITOLAK, TENGOK TENGOK BOLIH MASUK UMNO ADA PELUANG. LAGIPUN UMNO TELAH KEKUARANGAN P EMIMPIN YANG BERKEBOLIHAN.

JANGAN PERCAYA DENGAN ORANG POLITIK,TOK GURU PUN JADI HARUBIRU JIKA DAH MASUK POLITIK.

hurry said...

brehem ali ni ore tak lih pakai,lo ni dok sebuk tubuhkan ((jaguh ))untuk anok pasir mas masuk club ni supaya dia senang ambnik kesempatan atas anak muda pasir mas,dia tahu doh dia lawan pas maksudnya dia lawan rakyat pasier mas...silap besa la dia ni

Mesra Sokmo said...

Taniah ...proton

keris panjang said...

Org PAS kat sini bukn main kutuk lg, konon2 merugikan jika amik dia, tp cuba kalo dia warwarkan nk masuk PAS, dh tentu org yg lidahnya kuat putar belit dan menjana fitnah ni, bak kata orang, kurang tapak tgn, padang dia org tadahkan, sbb org yg main bontot pun dia org bole terima, inikan pulak org yg perihatin memperjuangkan kesinambungan Melayu Islam. Cuba2lah cermin diri tu dulu!

Rahsia said...

Penyokong ikut-ikutan PAS macam ayam jantan berkokok kuat tapi bontot penuh taik. Tak sedar diri ! Sokong pulak DAP yang dah terang lagi bersuluh menentang orang Melayu & Islam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...